Studiu: Mâncarea sănătoasă, de trei ori mai scumpă decât cea nesănătoasă

Nutritie / 10.10.2014

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Cambridge (Marea Britanie), potrivit căruia diferența de preț dintre alimentele sănătoase și cele nesănătoase va crește în continuare.

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, care menționează studiul, cercetătorii au analizat evoluția prețurilor a 100 de produse în funcție de valoarea lor calorică.  Un coș mediu de 1.000 de calorii, alcătuit din somon, iaurt și roșii, costă 9,4 euro. Același aport caloric provenit din alimente mai puțin sănătoase, ca pizza, hamburger sau clătite costă numai 3,1 euro. Diferența între cele două coșuri este prin urmare de 6,3 euro, față de 4,9 euro acum zece ani, relatează The Telegraph, citat de Agerpres.


Studiul relevă că prețurile la alimentele sănătoase urcă mai repede decât cele pentru junk food, care rămân ieftine.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro