9
Vânătorul de ceaţă: A devenit obsedat de acest fenomen şi a ajuns să facă fotografii de vis
Divertisment / 10.01.2017

Valurile de ceaţă au devenit o obsesie pentru un fotograf din Statele Unite. După opt ani în care a tot experimentat, acesta a reuşit să facă imagini incredibile.

Nick Steinberg a tot făcut fotografii în regiunea San Francisco şi a ajuns la concluzia că fenomenul valurilor de ceaţă care acoperă ca nişte fuioare zona deluroasă nu creează nicăieri în altă parte imagini mai frumoase. Timp de opt ani, zi şi noapte, el a trăit numai pentru aceste imagini extraordinare, perfecţionându-şi continuu stilul, relatează Bored Panda. Nick verifică permanent prognoza meteo pe internet şi îşi regleaază camerele foto pentru a fi pregătit de fiecare dată când ceaţa se aşterne peste dealuri, apoi trece la treabă.


Steinberg nu este singur pe această nişă a footografiei. Mai sunt 20 de entuziaşti, care îşi spun "Fogaholici", şi care numai asta fac: vânează ceaţa şi o fotografiază.

Tot analizând fenomenul, Nick a observat ceva interesant: în lunile de vară, când ceaţa este creată de căldura ţărmului, aceasta se ridică peste podul Golden Gate şi cum valurile albe vin dinspre Ocean, ţărmul este greu de fotografiat. Singura variantă este un loc bun pe Muntele Tamalpais, cu o înălţime de 784 de metri. Aflat deasupra valurilor de ceaţă, el poate prinde de acolo cele mai frumoase cadre şi a observat că atunci când ceaţa are o anumită densitate şi înălţime aceasta urmează formele reliefului şi rezultă aşa-numitele valuri de ceaţă.


Deşi par prelucrate, imaginile sunt naturale şi nu au suportat nicio intervenţie. Nick Steinberg a explicat că surprinderea valurilor de ceaţă necesită multă răbdare, pregătire şi cunoaşterea zonei pentru a prinde cele mai bune cadre. Dar la sfârşitul unei zile în care faci astfel de fotografii eşti sigur că vrei să mai faci asta, conchide el.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro