Dosar Eva. 7 vedete din România pasionate de alimentaţia sănătoasă
Prezentatoarea emisiunii "Sport, dietă şi o vedetă", de la Prima TV, a lansat două cărţi dedicate stilului de viaţă sănătos şi e o sursă consacrată de informaţii despre alimentaţia echilibrată.
"În timp, mi-am dat seama că drumul spre sănătate şi o viaţă lungă nu trece prin modernele restaurante fast-food sau pe lângă atrăgătoarele bufeturi cu gustări rapide ori tradiţionala cafea cu un croissant, pe care de obicei oamenii le preferă în locul unui mic-dejun consistent", a mărturisit Florentina Opriş, care susţine importanţa micului dejun. "Alegerea corectă constă în cerealele integrale cu un conţinut ridicat de fibre, vitamine şi minerale, combinate cu laptele de soia, pe care din fericire, îl găsim şi sub formă bio, cu diverse arome. Dimineaţă, corpul are o mare putere de asimilare a substanţelor nutritive. De asemenea, aceste alimente reduc pofta de mâncare pe parcursul zilei, astfel încât seara nu vei mai fi tentat de o cină copioasă". Cerealele integrale şi laptele de soia au un rol important în protejarea inimii, menţinerea unui nivel normal al glicemiei şi greutăţii corporale, şi echilibrarea procesului digestiv. "Un sfat pentru doamne: cerealele integrale fac minuni pentru fermitatea bustului, prin conţinutul lor de potasiu şi celuloză. Iată suficiente motive pentru a acorda mai multă atenţie micului dejun!", spune Florentina.
În domeniul alimentaţiei, principiul pe care îl respectă este evitarea oricărui exces. "Îmi place să mănânc, dar ştiu că mai multe alimente indroduse deodată în stomac nu se digeră foarte bine şi de aceea nu mănânc până mă satur. Am trei mese pe zi, micul dejun fiind o masă foarte importantă pentru mine", declara antrenoarea de fitness şi aerobic în 2009, pentru eva.ro. "Masa de prânz nu o sar niciodată. De regulă, înseamnă fie vegetale gătite la abur, fie vegetale sub formă de salată. Nu mai mănânc deloc carne de porc şi niciodată mezeluri. Cel puţin de trei ori pe săptămână, mănânc peşte. Uneori, în funcţie de ce pofte am, mănânc legume şi chiftele de nucă - este o reţetă pe care eu o am şi care îmi place foarte tare - în loc de carne, în chiftele pun nucă şi ies extraordinar de gustoase! La masa de prânz mai includ şi o salată în care am pus brânză; consum şi ouă de prepeliţă, care sunt foarte hrănitoare. Seara optez pentru paste, salate sau cartofi şi nu sunt adepta regulii "după ora şase nu mai mănânc!". În funcţie de programul pe care îl am, masa poate să fie la 21.00 sau la 22.00, dar, cel mai important, nu mă culc imediat după ce mănânc! Două zile pe săptămână, miercurea şi vinerea, un obicei pe care îl am de când eram copil, ţin un fel de post - nu mănânc alimente care să conţină proteină animală. Nu fac niciodată excese şi nu ţin diete!", a adăugat Florentina Opriş.
Este extraordinar sa tii un asemenea regim...cred. Va dati seama cata vointa? Bravo lor si respect maxim pentru Anca Turcasiu si Oana Cusino (care nu degeaba e medic geriatru...), arata bestial, sunt un exemplu pentru mine tipele astea doua....Nu stiu daca m-as putea face vegetariana vreo data, dar din cate am auzit, la o masa, carnea trebuie sa fie garitura, nu legumele. Eu cateodata ma simt satula de carne, sa nu mai aud de ea, voua nu vi s-a intamplat? Trebuie sa luam atitudine cu alimentatia noastra pana nu e prea tarziu.