Stima ta de sine are de suferit dacă alegi bărbați care trebuie reparați
Nu contează dacă cineva are tot potențialul din lume sau dacă vezi numai binele în el. Dacă nu poate acționa ca un adult funcțional, să comunice deschis și să își exprime emoțiile într-un mod sănătos, ești mereu într-o luptă.
Nu numai că acest lucru poate fi extrem de frustrant, dar va avea și un impact semnificativ asupra stimei tale de sine. Iată de ce nu ar trebui să alegi bărbați care trebuie reparați în relațiile tale!
Ai observat că alergi după bărbați care trebuie reparați sau salvați? Iată ce se întâmplă cu stima ta de sine!
1. Ajungi să te simți mama lui
Când ieși cu un tip care se comportă ca un copil, te transformi în mod natural în mama sa în locul partenerei sale. Însă când devii mamă pentru o altă ființă umană, ar trebui să te simți minunat. Într-o relație romantică cu un bărbat nu e chiar la fel de minunat acest rol.
2. Potențialul nu înseamnă realitate
Se întâmplă acest lucru în cazul multor persoane. Au mult potențial, practic se revarsă din porii lor. Iar dacă ești genul de persoană care vrea să îi salveze pe alții, s-ar putea să îți ia mai mulți ani și mai multe relații pentru a realiza că nu există o corelație între potențial și acțiune. Doar pentru că o persoană are toate talentele din lume, nu înseamnă că le va folosi bine.
3. Te simți judecată de prieteni și de familie
Dacă alegi bărbați care trebuie să fie reparați, s-ar putea să te simți nesigură și jenată. Poate îți este frică de fiecare dată când începe o conversație care se îndreaptă spre relațiile tale. Oamenii bine intenționați s-ar putea să te întrebe unde lucrează, de ce nu are o mașină etc. Iar tu vei simți nevoia să îi iei apărarea. Ca rezultat, vei începe să te retragi și să te izolezi de persoanele la care ții cel mai mult.
4. Te simți blocată
Deși orice relație pe termen lung poate deveni stagnantă, cea cu bărbații care au nevoie să fie reparați aduce o altă perspectivă a blocajului. Dinamica voastră există bazată pe un potențial ciudat. Aștepți tot timpul ca potențialul pe care îl vezi să iasă din el. S-ar putea să treacă ani până când să poți înțelege că nu se va întâmpla ceea ce aștepți.
5. Te simți superficială
Este un fenomen ciudat. Pe de o parte, simți că te mulțumești cu mai puțin decât meriți. Pe de altă parte, te simți superficială pentru că ai toate acele așteptări și cerințe în relațiile tale. Știi toate acele perspective despre iubirea necondiționată? Este minunată în teorie, dar ai și limite, te răzgândești și ai dreptul să îi ceri partenerului să vă întâlniți la jumătatea drumului dintre voi.
6. Ajungi să te îndoiești de propriile valori
Auzi mereu o voce interioară care îți spune că meriți mai mult? Din păcate, s-ar putea să devii foarte pricepută la raționalizare, minimizare și, fără îndoială, la ignorarea propriei tale intuiții. Iar când privești în urmă, îți dai seama că nu îi dorești nimănui o astfel de dinamică. Te face să simți că nu mai poți avea încredere în tine.
7. Te simți singură
Ai fost vreodată într-o relație, dar tot te-ai simțit singură? Nu contează de câte ori a încercat partenerul să te facă să simți că nu este așa. Da, un bărbat care are nevoie de reparații te poate face să te simți astfel. În relațiile sănătoase ambii parteneri sunt relativ pe aceeași lungime de undă când vine vorba din punctul din viață în care sunt. Atunci când există un dezechilibru major în relație, ajungi să te simți adesea singură.