6 ingrediente cosmetice care vor fi foarte populare în 2020. Sunt recomandate de medicii dermatologi
Frumuseţe · Cosmetica / 15.01.2020

La fiecare început de an ne promitem să facem schimbări importante în viețile noastre, inclusiv în rutina de îngrijire a pielii. De vină ar putea fi alimentația bogată în grăsimi, alcool și sare din timpul sărbătorilor care își lasă amprenta și asupra tenului. Oricare ar fi motivul, o rutină corectă este principalul pas pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă. Din fericire, în fiecare an apar noi descoperiri interesante și noi ingrediente cu efecte miraculoase pentru ten. Iată șase astfel de ingrediente care vor deveni foarte populare în 2020 și pe care merită să le incluzi în rutina ta de îngrijire:

Niacinamida


„Niacinamida este o formă a vitaminei B, una dintre cele opt tipuri de vitamina B de care organismul are nevoie pentru a-și păstra sănătatea”, declară medicul estetician Manish Shah pentru purewow.com. „Niacinamida funcționează prin stimularea substanțelor naturale din piele care ajută la reducerea porilor măriți, estomparea petelor pigmentare, reducerea liniilor fine și a ridurilor. Alte beneficii importante sunt capacitatea de a reface bariera protectoare a pielii și de a preveni deshidratarea pielii, dar și de a îmbunătăți producția naturală de ceramide”, adaugă medicul.

Electroliți


„Produsele pentru aplicare topică ce conțin electroliți pot reface nivelul optim de hidratare al pielii, atât la suprafață, cât și în profunzime. Oferă astfel un nivel de hidratare pe care nu îl poți obține cu o cremă hidratantă obișnuită”, spune Dr. Shah. „Mineralele din electroliți sunt încărcate electric atunci când se combină cu apa din pori și oferă pielii un aspect mai sănătos și energizat”, declară specialistul.

Magneziu


„Magneziul este un cofactor în peste 300 de reacții celulare la nivelul întregului organism”, spune medicul Erica Walters. „Magneziul este esențial în repararea ADN-ului celular, funcționarea musculaturii, sănătatea nervilor și oaselor și în eliminarea celulelor degradate sau îmbătrânite. Este important să-l iei sub formă de supliment, dar magneziul aplicat topic poate să ofere numeroase beneficii celui mai mare organ al corpului: pielea. S-a demonstrat că magneziul aplicat topic poate îmbunătăți aspectul pielii afectate de acnee sau rozacee. Are rol antiinflamator, protejează ADN-ul celular de poluare, crește nivelul acizilor grași din piele, ceea ce îmbunătățește elasticitatea și în același timp calmează crampele musculare și relaxează corpul”, declară medicul.

Bakuchiol


„Bakuchiol este un ingredient derivat din plante care nu este un retinol, dar oferă beneficii similare pielii. În timp ce bakuchiolul acționează în același fel ca retinolul, stimulând producția de colagen și estompând petele pigmentare și ridurile fine, acesta nu scade producția gladelor sebacee, astfel că nu duce la uscarea pielii așa cum o face retinolul”, explică cercetătorul Naissan O. Wesley.

Acid glicolic


„Unul dintre cele mai importante produse din 2020 va fi acidul glicolic, care va fi folosit acasă pentru realizarea unui peeling delicat al pielii. Iar acest lucru înseamnă că poți beneficia de toate efectele pozitive ale acidului glicolic fără dezavantajele unui peeling realizat la salon”, spune medicul dermatolog Jared Jagdeo. 
Citește aici mai mult despre beneficiile și riscurile folosirii acidului glicolic. 

Monolaurină


„Acest ingredient există de mult timp, dar este adesea uitat și lăsat la o parte atunci când apar ingrediente noi și interesante”, spune esteticiana Cindy Kim. „Este un ingredient derivat din nuca de cocos care are trei efecte majore asupra pielii: 1) elimină delicat murdăria și sebumul de pe piele, lăsând-o în același timp curată, dar și hidratată în profunzime. 2) Are proprietăți antimicrobiene. Studiile au arătat că este eficientă precum alcoolul în eliminarea microorganismelor, ceea ce face monolaurina un ingredient excelent pentru tenul gras sau predispus la acnee. În loc să lase pielea uscată precum alcoolul, o lasă hidratată și suplă. 3) Este hipoalergenică, fiind ingredientul perfect pentru pielea sensibilă, în special pentru cei care se confruntă cu eczeme sau psoriazis”, spune specialista. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro