Ce nu ar trebui să aplici niciodată pe față conform dermatologilor
Există nenumărate lucruri pe care nu ar trebui să le aplici pe față conform dermatologilor. Din păcate, vedem atât de multe trucuri pe internet, încât uităm să ne gândim și la implicațiile acestora pentru sănătatea feței noastre. Iată câteva lucruri pe care dermatologii ne sfătuiesc să le evităm în momentul în care vrem să ne îngrijim de sănătatea feței!
Lucruri pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față potrivit dermatologilor1. Parfumuri sintetice
Aromele și parfumurile sintetice sunt alcătuite din substanțe chimice potențial nocive, precum petrolul, derivații din benzen, aldehidele și toluenul, care sunt corelate cu reacțiile alergile și care pot provoca iritații și roșeață în zona aplicată. Caută pe ambalajul produselor pentru față termeni precum parfum, limonen, eugenol, geraniol și ferește-te de produsele respective.
2. Ceară fierbinte
Când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe față, specialiștii recomandă folosirea laserului, pensetei sau chiar și lamei în locul benzilor cu ceară fierbinte. Ceara fierbinte aderă la pielea feței și trage și un strat superior împreună cu părul. Dacă folosești produse exfoliante sau retinoizi în mod regulat, s-ar putea chiar să fie provocate arsuri, cicatrici sau cruste.
3. Loțiuni de curățare pe bază de alcool
Dacă ai deja pielea uscată, formulele pe bază de alcool o să îți usuce pielea și mai tare. Știai, de exemplu, că oțetul de mere funcționează ca un toner natural? De asemenea, poți alege formule de curățare care conțin taninuri, un tip de polifenol, care reduce cantitatea de uleiuri secretată de piele și calmează inflamația și iritația feței.
4. Pastă de dinți
Probabil că ai auzit mitul de îngrijire a pielii conform căruia pasta de dinți poate să te ajute cu acneea. Însă se pare că sunt mai multe șanse ca pasta de dinți să provoace iritații la nivelul tenului. Dacă ai de-a face cu un coș mare și roșu, este recomandat să aplici un tratament special pentru acnee, pentru a ucide bacteriile și reduce inflamația. Însă este recomandat să discuți cu un dermatolog înainte, deoarece nu toate tratamentele de la farmacie se potrivesc pentru orice tip de piele.
5. Formule abrazive de curățare a feței
Nu ar trebui să folosești un exfoliant abraziv pentru față, deoarece poate provoca inflamații, pigmentare post-inflamatorie sau dilatarea vaselor de sânge, mai ales dacă ai pielea sensibilă, care este predispusă la pete, erupții cutanate și uscare. Nu în ultimul rând, ar trebui să eviți folosirea bureților de exfoliere pentru față, deoarece pielea tenului trebuie tratată foarte ușor și exfoliată în mod natural.