Cel mai bun demachiant natural: 5 metode cu un singur ingredient
Te-ai săturat de iritații, înroșirea sau uscarea pielii care apar după ce folosești un demachiant obișnuit? Nici prețul nu este neglijabil, așa că merită să explorezi alternativele. Alege cel mai bun demachiant natural pentru tine dintre cele 5 variante minimaliste. Nu ezita nici dacă ai acnee, rozacee, eczemă sau psoriazis.
Poate că variantele cremoase, cu un parfum interesant, de la raft te-au determinat să le alegi de multe ori, însă efectele adverse pe termen lung te-ar putea face să regreți acest pas. În plus, dacă vrei să te încadrezi într-un buget clar demachiantul te poate face să depășești costurile, mai ales când trebuie să folosești o cantitate considerabilă. Dacă ai încercat mai multe formule, dar pielea ta sau ochii nu le tolerează este momentul să apelezi la alternative eficiente, cu un preț mult mai redus.
Cel mai bun demachiant natural nu va conține multe ingrediente și în niciun caz nu va avea parfum. Poate că într-o primă etapă ți se va părea ciudat să nu simți niciun miros, dar aspectul neted și luminos al pielii te va convinge că este o alegere mult mai compatibilă cu tenul tău. Nu te lăsa păcălită de formulele cu ingrediente chimice care includ și extracte naturale și le fac reclamă pe ambalaj pentru că nu vei fi protejată de efectele adverse. Într-o asemenea formulă extractele naturale nu vor reprezenta decât o proporție redusă din totalul de ingrediente. Cel mai util este să alegi ingrediente naturale unice, evitând astfel riscul de a leza pielea.
Alege cel mai bun demachiant natural pentru tine din următoarele variante:
1. Uleiul de cocos
Este folosit adesea la gătit sau pentru accentuarea gustului exotic al deserturilor, dar textura lui mătăsoasă este ideală pentru eliminarea machiajului de pe piele. Îl poți folosi atât pentru un ten uscat, cât și pentru tenul normal sau gras în sezonul rece. Nu-l evita dacă ai acnee pentru că va calma pielea și previne deshidratarea care irită și face roșeața din jurul coșurilor mult mai vizibilă. Păstrează un borcan sau un tub de silicon cu ulei de cocos în baie și folosește ½ linguriță pentru a te demachia. Poți pune uleiul pe o dischetă demachiantă sau poți masa câte puțin pe față, trecând ușor cu o dischetă demachiantă la final pentru a elimina impuritățile.
Masează delicat cu degetele sau în timp ce folosești discheta demachiantă și vei obține un aspect neted în timp ce ai un ten curat, fără urmă de fond de ten, rimel sau fard de ochi. Mirosul este foarte discret și nu provoacă înroșirea pielii. Optează de fiecare dată pentru ulei de cocos organic, presat la rece.
2. Uleiul de migdale dulci
Nu se utilizează la fel de des ca și uleiul de cocos, dar este compatibil cu toate tipurile de ten, inclusiv cu pielea sensibilă și reactivă. Îl poți utiliza fără griji în zona ochilor pentru a înlătura machiajul natural de zi sau pe cel rezistent la apă, în culori intense. Are o consistență ușoară, nu creează un film gras la suprafața pielii, iar mirosul nu este deloc puternic și dispare în câteva secunde.
Este recomandat să-l aplici pe față și în jurul ochilor folosind o dischetă demachiantă. Pornește cu 10 picături de ulei și adaugă mai mult dacă este nevoie. Poți găsi uleiul de migdale în majoritatea magazinelor cu specific naturist, dar și în unele supermarketuri, însă contează să te asiguri că îl alegi numai pe cel presat la rece.
3. Uleiul de jojoba
Este mai puțin popular decât uleiul de migdale, dar ai multe motive să-i dai o șansă pentru înlăturarea machiajului. Uleiul de jojoba are un efect antibacterian și antiinflamator, fiind ideal pentru tenul sensibil, care se înroșește ușor, pentru cel deshidratat sau în cazul pielii cu afecțiuni dermatologice pe fond inflamator cum sunt rozaceea, eczema și psoriazisul.
Aplică ½ linguriță de ulei de jojoba pe o dischetă demachiantă și masează tot tenul înainte de culcare. Vei favoriza refacerea pielii până a doua zi, reducând leziunile acneice, semnele sau petele pigmentare. Nu uita să citești eticheta uleiului și să alegi o variantă presată la rece.
4. Uleiul de măsline
Precis ai ulei de măsline în bucătărie chiar acum, dar nu l-ai testat pentru eliminarea machiajului. Este cazul să încerci pentru că te vei convinge că are un efect rapid de calmare a pielii. Alege uleiul de măsline extravirgin presat la rece, pune câteva picături pe o dischetă demachiantă și curăță delicat tenul. Pielea ta va beneficia de un tratament de înfrumusețare prin acest gest simplu, care o eliberează de urmele de machiaj și favorizează regenerarea la nivel celular.
5. Untul de shea
Un alt remediu natural pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă sau cu o acoperire mare este și untul de shea. Este solid la temperatura camerei, dar dacă masezi câte puțin (o cantitate de mărimea unui bob de mazăre) se va topi la contactul cu pielea. Optează pentru varianta organică, chiar dacă are un miros ușor de fum. Pielea ta va arăta mult mai bine a doua zi.