Cum îți dai seama dacă un produs nu e bun pentru tenul tău?
Frumuseţe · Cosmetica / 09.04.2017

Ți s-a întâmplat vreodată să investești un buget considerabil într-un ser, un demachiant sau o cremă, așteptând să ți se schimbe tenul în mod miraculos, însă nu observi decât o multitudine de coșuri apărute peste noapte pe tenul tău?

În această situație, ai parte de o dublă dezamăgire. Nu numai că ai de-a face cu acneea, dar ai pierdut și banii câștigați cu greu pe un produs care probabil o să rămână mult și bine în dulăpiorul de la baie. Cu toate acestea, iată cum îți dai seama dacă un produs nu e bun pentru tenul tău!

Modalitatea prin care îți dai seama dacă un produs nu e bun pentru tenul tău


Dacă ai consultat Internetul cu privire la erupțiile provocate de diferite produse, ai observat că multe persoane te sfătuiesc să reziști o perioadă mai lungă cu noul produs de îngrijire a tenului. Se spune că aceste erupții sunt cauzate de purjarea pielii, având loc atunci când anumite produse aduc la suprafața pielii bacterii din interior. După câteva utilizări, există mari șanse ca pielea să se adapteze ingredientelor din seruri, creme și alte produse, reușind să se curețe și să te convingă de faptul că nu ai investit degeaba în acele produse de îngrijire.

Iar dacă nu ai încredere în ceea ce citești pe diferite forumuri și bloguri, specialiștii în dermatologie au confirmat existența acestei purjări a pielii. Produsele de îngrijire care conțin acid lactic, acid glicolic, acid salicilic și retinol reprezintă principalii vinovați, deoarece sunt concepute pentru a accelera producția de celule. Acneea începe ca ceea ce numim microcomedoane, plasate sub suprafața pielii. Unele produse cresc producția celulelor pielii și duc la dezvăluirea mai rapidă a acestor microcomedoane. 

Dacă începi să folosești un produs nou, iar pe fața ta încep să apară coșuri, depinde de ingredientele acelui produs dacă ar trebui să încetezi folosirea acestuia sau nu. Produsele de îngrijire care conțin unt de Shea, siliconi și uleiuri pot bloca porii. Iar dacă produsul de îngrijire pe care tocmai l-ai cumpărat conține unul dintre aceste ingrediente, atunci s-ar putea să îți apară coșuri. 

În final, care este momentul oportun în care îți dai seama dacă un produs nu e bun pentru tenul tău? Dacă produsul tău conține acid lactic, acid glicolic, acid salicilic sau retinol, specialiștii îți recomandă să aștepți între 6 și 8 săptămâni. Dacă după această perioadă acneea nu începe să dispară, probabil că este timpul să arunci produsul respectiv.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro