Mască cu zaț de cafea pentru cearcăne
Frumuseţe · Cosmetica / De Georgiana Dorobanțu, 11.07.2020

Ai testat toate produsele posibile pentru a-ți estompa cearcănele? Încearcă un remediu natural, pentru cele mai bune rezultate: masca cu zaț de cafea pentru cearcăne

Obișnuiești să bei o ceașcă de cafea dimineața pentru a alunga oboseala și a ascunde faptul că nu ai dormit suficient? Cafeaua nu doar că îți oferă mai multă energie și te ajută să te trezești, dar în același timp poate fi un remediu excelent pentru estomparea pungilor și cearcănelor de sub ochi. Este suficient să-ți prepari o mască simplă pe bază de zaț de cafea pentru a ascunde rapid acele nuanțe albăstrui de sub ochi care îți fac privirea să pară obosită.

Cafeaua are proprietăți antioxidante, ajutând la prevenirea apariției ridurilor. În același timp cafeaua stimulează circulația sanguină și are efect diuretic, ceea ce reduce acumularea de fluide care cauzează apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi.

De ce apar cearcănele și pungile sub ochi?


În afară de moștenirea genetică, un factor important pentru apariția cearcănelor, stilul de viață este o altă cauză pentru care te poți confrunta cu cearcăne. Consumul de alcool, oboseala, consumul excesiv de sare și nopțile pierdute se numără printre principalele motive ale apariției cearcănelor și pungilor de sub ochi. Vasele subțiri de sânge, aflate imediat sub pielea subțire de sub ochi, se dilată atunci când ești obosită sau petreci prea mult timp în fața monitorului, accentuând tonurile albastre sau vinete ale cearcănelor.

Pentru a preveni apariția cearcănelor sunt necesare în principal unele schimbări ale stilului de viață. Dormi șapte - opt ore pe noapte, evită alcoolul, redu consumul de sare și alege o pernă mai înaltă, care previne acumularea de fluid la nivelul feței.

Citește și: Mască cu aspirină și ulei de măsline. Elimină coșurile și imperfecțiunile tenului


Pielea din jurul ochilor este subțire și sensibilă, de aceea ar trebui să eviți frecarea ochilor. Nu doar că accentuează cearcănele, dar poate duce și la formarea ridurilor sub ochi.

Dacă ți se înroșesc ochii și te mănâncă după ce te pregătești dimineața, este posibil să fii alergică la unul dintre produsele de machiaj pe care le folosești. Încearcă să elimini treptat din produse, pentru a observa care este cel care provoacă reacția alergică.

Cum să-ți faci mască cu zaț de cafea pentru cearcăne


Combină efectele benefice ale zațului de cafea cu vitaminele și proteinele din albușul de ou pentru a obține o mască ce estompează cearcănele și oferă fermitate pielii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru o mască cu zaț de cafea pentru cearcăne:

- 1 albuș dou
- 2 lingurițe cu cafea proaspăt măcinată. 

Cafeaua proaspătă, nefolosită, este de preferat pentru că are un conținut mai mare de cofeină. 

Mască cu zaț de cafea pentru cearcăne - Mod de preparare:


Amestecă albușul de ou cu zațul de cafea într-un bol mic. Bate bine cu furculița timp de aproximativ un minut, până când începe să formeze o spumă. Cu degetele curate sau cu o pensulă specială, aplică masca în jurul ochilor, în special în zona de sub ochi. Evită pleoapele pentru că riști ca masca să-ți intre în ochi. Poți să aplici masca pe toată fața dacă dorești.

Lasă masca cu zaț de cafea pentru cearcăne să acționeze timp de zece minute, până când începe să se usuce. Nu o lăsa să se usuce complet pentru că îți poate deshidrata pielea. Folosește un prosop curat, umezit, cu care să ștergi delicat masca de pe piele. Clătește-te cu apă rece și aplică o cremă hidratantă. Este de preferat să arunci masca rămasă, pe care nu ai folosit-o și să faci un amestec proaspăt de fiecare dată când vrei să folosești o mască cu zaț de cafea pentru cearcăne.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro