Cum să-ţi faci singură masaj facial ca să pari mai suplă şi mai tânără

Ingrijirea corpului / 18.07.2014

Masajul facial este o tehnică prin care te poţi relaxa şi îţi poţi detensiona muşchii tenului. Aşa cum masajul realizat pe abdomen, şolduri şi posterior are rolul de a tonifia muşchii, aşa şi masajul facial are rolul de a conferi un plus de fermitate pielii. O piele mai fermă este o piele mai suplă, mai tânără şi implicit mai frumoasă.

În general, masajul facial este realizat în saloanele de înfrumuseţare, de cosmeticiene care au experienţă în domeniu. Deşi pare foarte uşor de făcut, este bine să ştii că masajul facial dă cele mai bune rezultate atunci când mişcările sunt ample şi complete şi există o dexteritate corespunzătoare.


Dacă nu ai timp să mergi la un salon, poţi face automasajul facial acasă, însă este posibil ca rezultatele muncii tale să fie vizibile într-un timp mai lung. În principiu, masajul facial are ca beneficii tonifierea pielii, ridicarea pomeţilor, atenuarea ridurilor de expresie, întărirea musculaturii faciale şi întinerirea tenului. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi faci un masaj facial de excepţie.

Întotdeauna urmează sensul sprâncenelor

În masajul din jurul ochilor, una dintre cele mai frecvente greşeli este să faci mişcări circulare contrare acelor de ceasornic, adică în sensul opus creşterii sprâncenelor. Masajul facial corect ar trebui realizat dinspre centru spre exterior, aşadar în sensul acelor de ceasornic şi în sensul de creştere a sprâncenelor. Aceste mişcări circulare trebuie să fie cât se poate de blânde, deoarece pielea din jurul ochilor este sensibilă.


Repetat în fiecare seară, masajul facial din zona ochilor te va ajuta să scapi de ridurile fine şi să ai o piele mai luminoasă şi mai tânără.

Foloseşte mişcări ascendente pentru un efect de lifting

Masajul facial nu ar trebui doar să te relaxeze, ci şi să-ţi ofere un efect de lifting. Altfel spus, după ce îţi faci un astfel de masaj, trebuie să-ţi simţi pielea mai suplă şi întinerită. Niciodată să nu foloseşti mişcări de sus în jos, întrucât favorizezi apariţia ridurilor. În schimb, este bine să foloseşti mişcări ascendente, dinspre bărbie spre pomeţi, care antrenează circulaţia sângelui şi ajută pielea să se regenereze.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro