Ce rol au mătușile în viața copiilor
Mama și copilul · Familie / 21.11.2018

Nu neagă nimeni rolul important al familiei în viața copiilor, dar acest rol se extinde mai departe de părinți.

Există un grup special de femei care, deși nu au neapărat proprii copii, și-au luat responsabilitatea de a influența, iubi și îndruma copiii. Este vorba despre femeile cunoscute drept mătușile copiilor. Iată ce rol au mătușile în viața copiilor!

Cât de important este rolul pe care îl au mătușile în viața copiilor?


1. Sunt o sursă constantă de dragoste și afecțiune


Dacă o nepoată sau un nepot se simte vreodată rău, știe că poate apela la mătușile sale pentru dragoste, atenție și sprijin. Mătușile sunt iubitoare și sunt mai mult decât dispuse să împărtășească această dragoste, creând o legătură specială. Această conexiune nu dispare în timp, ci continuă să devină din ce în ce mai puternică odată cu trecerea timpului. Când totul pare a se dărâma, copiii știu că mătușile lor sunt doar la un mesaj depărtare.

2. Sunt mereu dispuse să sărbătorească


Unul dintre avantajele vieții de mătușă este că e mereu în preajmă pentru a sărbători momentele frumoase, fără a fi nevoită neapărat să-și asume responsabilitățile vieții de părinte. Din acest motiv, de fiecare dată când ceva trebuie sărbătorit, o mătușă se va alătura bucuroasă. Este vorba despre zile de naștere, absolviri și multe altele. Și, în cele mai multe cazuri, va veni cu unul dintre cele mai tari cadouri.

3. Fac adunările de familie mai tolerabile


În copilărie, adunările de familie poate că nu sunt preferatele tale. Nunțile, sărbătorile și reuniunile sunt camere pline de adulți care pun întrebări și cer îmbrățișări. Cu toate acestea, copiii pot conta pe mătușile lor să îi ajute să scape mai repede de la aceste adunări de familie sau pentru a face glume, care fac timpul să treacă mai repede.

4. Îi sfătuiesc corect pe copii


Există situații în care copiii și adolescenții nu vor să împărtășească anumite lucruri cu părinții. La acea vârstă, este aproape imposibil să îți imaginezi că mama și tata au fost și ei tineri. Dacă un copil are nevoie de sfaturi sau îndrumări, mătușile sale sunt mai mult decât dispuse să îl asculte și să-i păstreze secretul.

5. Încalcă adesea regulile, dar doar puțin


Timpul petrecut cu mătușile amuzante înseamnă că viața este mai puțin rigidă și că unele reguli pot fi încălcate. Vrei înghețată la cină? Vrei să stai peste ora de culcare? Acestea sunt momente în care o mătușă poate străluci cu adevărat. Până la urmă, unele reguli au fost făcute pentru a fi încălcate, nu?

6. Oferă o perspectivă diferită asupra vieții


Atunci când crești, perspectiva ta asupra vieții se formează în mare măsură pe opiniile și pe ceea ce cred părinții tăi. Aceștia îți prezintă lumea, modul în care să interacționezi cu mediul înconjurător și cum să te conectezi cu ceilalți. Cu toate acestea, atunci când un copil își petrece timpul cu mătusa sa, începe să perceapă și o altă perspectivă asupra lumii. Iar acest lucru poate contribui la încurajarea dezvoltării sănătoase.

7. Sunt dădacele perfecte


Dacă se întâmplă ca părinții să aibă nevoie de cineva care să aibă grijă de copii atunci când sunt plecați, pot conta adesea pe o mătușă să îi ajute. Mătușile iubesc timpul petrecut cu nepoții lor și înțeleg importanța siguranței pentru copii. De aceea, preferă să dea o mână de ajutor decât să-i lase pe copii singuri sau cu o persoană necunoscută. Iar dacă este vorba despre o mătușă amuzantă, cu siguranță că și cei mici o vor prefera în locul unei dădace cu contract. Iar dacă îi și lase să stea mai mult înainte de culcare și să mănânce mai multe dulciuri decât ar face-o părinții, mai are rost să te întrebi de ce preferă copiii mătușile?
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro