Mod de preparare
Preparatele si restaurantele cu specific spaniol au poposit foarte recent si pe meleaguri romanesti, acum devenind mai simplu ca niciodata sa savuram deliciile pe care ni le ofera faimoasa bucatarie spaniola.
Daca esti curioasa sa incerci aceste bunatati in propria bucatarie, "inarmeaza-te" cu ingredientele potrivite, iar noi te invatam cum sa le prepari cu succes.
Bucataria spaniolilor este plina de contraste: simpla, dar si surprinzatoare, traditionala, dar si exotica - cel putin pentru noi, romanii.
Retetele lor difera foarte mult in functie de regiunea de unde provin, insa, in marea lor majoritate, au ca ingrediente comune uleiul de masline sau usturoiul, potrivit Spanishfood.about.com.
De asemenea, vei regasi in foarte multe dintre retetele bucatariei spaniole, ingrediente precum sunca, fructele de mare sau carnatii "chorizo" (carnati din carne de porc, amestecata cu paprika). Din acest motiv, mancarea spaniola este excelenta, mai ales in anotimpul rece.
Iti oferim trei retete clasice spaniole, pe care le poti prepara foarte usor in propria bucatarie. Acestea sunt preluate din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008. Nu ramane decat sa iti uram spor la gatit si... savurat!