Colcannon
Mod de preparare
Iti oferim o reteta tipic irlandeza, cu care iti vei uimi familia sau prietenii. Simplu de preparat si apetisanta!Ingrediente si cantitati:
1,5 kg de cartofi, bine spalati
3 linguri cu unt
1 1/4 ceasca cu lapte
piper negru, proaspat macinat
1 capatana de varza, taiata fideluta
500 grame de sunca sau bacon, calita si uscata
4 fire de praz, taiate fin
patrunjel proaspat taiat
Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Curata-i apoi cu un cutit, taie-i in cubulete, apoi zdrobeste-i bine, ca pentru piure. Adauga 1 lingura cu unt, apoi laptele caldut, treptat, si un praf de piper.
2. Fierbe varza in apa nesarata, pana cand isi schimba culoarea. Adauga 2 linguri cu unt. Acopera oala cu capacul pret de 2 minute, apoi scurge-o de apa si pune-o intr-o oala.
3. In alta oala, pune sunca in apa, la fiert. Las-o pe foc timp de 45 de minute, pana devine frageda, apoi scurge-o de apa.
4. In oala cu piure, adauga varza, prazul si sunca, amestecand usor. Se serveste imediat, cu o lingurita cu unt in fiecare farfurie si cu patrunjel proaspat tocat presarat deasupra.
ca toate mancarurile din irlanda sau uk,este grea....la digerare,fara suparare,ok.nu am citit nimic de la tine ,retete,poate nu o sa mai comentez si o sa scriu retete.vreau sa ma conving ca nu se copie de la altii.poate tu sti ok.
Sigur, Carmen. Conform retetei originale, prazul trebuie amestecat crud cu celelalte ingrediente. El se va inmuia putin, in momentul in care este amestecat cu celelalte ingrediente fierbinti. Iti astept impresiile, dupa ce vei incerca reteta ;)
Dupa cum am inteles prazul ramine crud? adica se aduaga fara a fi fiert sau prajit?