Supa-crema de mazare cu sunca
Mod de preparare
Ideala pentru zilele reci de iarna, aceasta supa se prepara cu mazare uscata.Ingrediente si cantitati:
2 cesti cu boabe de mazare
1/2 ceasca cu bucatele de sunca (calita in putin ulei)
1 ceapa mare
6 cesti cu apa sau supa de pui (la cub)
1 fir de patrunjel, maruntit
smantana
sare
Mod de preparare:
1. Pune mazarea in putina apa. Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei. Adauga mazarea, sunca si supa de pui.
2. Lasa totul pe foc circa o ora, pana cand mazarea s-a inmuiat si adauga sarea. Indeparteaza bucatelele de sunca si pune-le deoparte.
3. Pune supa de mazare intr-un blender si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga bucatelele de sunca si presara patrunjelul proaspat deasupra. Se serveste calda, cu o lingura de smantana.