Mod de preparare
Iti oferim o combinatie inedita (si foarte gustoasa!) intre pui, legume si fructe. Merita sa incerci aceasta reteta!
Ingrediente si cantitati:
2 linguri cu ulei de masline
2 bucati de piept de pui, fara piele (a cate 480 g fiecare)
4 pulpe de pui fara piele (a cate 240 g fiecare)
8 cartofi rosii mici, taiati sferturi
480 g ciuperci, taiate
1 ceapa mare feliata
4 catei de usturoi feliati
1/2 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de rozmarin
piper proaspat macinat
1 lingura cu ulei de masline
o portocala mica, feliata
o lamaie feliata
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190 de grade. Pune 2 linguri cu ulei de masline intr-un vas.
2. Clateste puiul, indeparteaza orice urma vizibila de grasime, apoi usuca-l de apa inainte de a-l pune in vas.
3. Adauga apoi cartofii si ciupercile, presarand la urma ceapa, usturoiul, cimbrul, rozmarinul si piperul. Adauga deasupra puiului cu legume ulei de masline. La sfarsit, adaga compozitiei si feliile de lamaie si portocala.
4. Acopera intregul vas cu folie de aluminiu si da-l la cuptor timp de 45 de minute, inlaturand folia in ultimele 5 minute de copt. Pofta buna!
Cartofii copti au in IG (indice glicemic) de 95 !! Cartofii fierti au IG=70. Asta fata de ciuperci care au IG=15. Inseamna ca se pot manca doar 100-120 grama de cartofi fierti (piure) la o masa. Pentru cei copti (ca in reteta!) cantitatea este mult mai mica (cca 50g). Ce care spun ca au diabet si mananca cartofi, probabil nu au fost consultati de un medic specialist in nutritie. D-na Mariana probabil a gresit spitalul!
cum am precizat anterior trebuie evitat consumul in exces a grasimilor, zaharului, sarii. Se recomanda sa se foloseasca multe verdeturi aromate pentru a reduce consumul de sare. Reteta e O.K. Carnea de pui e fara piele (care are continut ridicat de grasime) si se folosesc doar doua linguri de ulei de masline. Nimic nu e prajit ci inabusit la cuptor (foarte sanatos).
ma tratez de diabet in Austria (locuiesc in Viena). Ultimele cercetari din acest domeniu au dovedit ca alimentatia diabeticilor nu trebuie sa se deosebeasca cu nimic de alimentatia sanatoasa pe care o duce orice fiinta omeneasca. Factorii care conduc la diabet sunt alimentatia nesanatoasa (exces de grasimi, sare, consum redus de lichide) dar mai ales lipsa de miscara.
eu nu cred ca din alimentatia interzisa daca nanaci in cantitati mci iti poate face rau
ce are diabetul cu cartofii? Sotul meu e diabetic de 30 ani si nu isi facve probleme sa manince cartofi,le maninca in tot felul in care e posibil de preparat
si ce daca esti diabetic...?..nu poti manca cartofi..? Depinde de cati carbohidrati ai in regim si cati mananci...simplu.. Esti informat gresit tataie..sau duduie...
cartofii nu au ce cauta in aceasta reteta ... cica reteta e pt diabetici...cartofii au amidon...deci se consuma fffffoarte putin sau deloc la diabetici.