Mod de preparare
Pe majoritatea dintre noi instalarea unei boli precum diabetul ne socheaza si ne deruteaza, mai ales in ceea ce priveste viitorul stil de viata pe care va trebui sa-l adoptam. Dintr-o data nu mai avem "unda verde" catre orice tip de mancare, trebuie sa cunoastem ingredientele fiecarui produs pe care il consumam, iar desertul pe care ceilalti membri ai familiei il savureaza fara probleme ramane doar un vis frumos sau trebuie consumat cu moderatie.
Cu siguranta, o persoana care sufera de diabet trebuie sa aiba un regim de viata extrem de disciplinat si sa fie deosebit de precauta in ceea ce priveste modul sau de alimentatie. Potrivit Diabetes.org, aceasta boala apare atunci cand organismul nu reuseste sa foloseasca eficient sau sa produca insulina. Hormonul numit insulina este necesar in procesul de transformare a zaharului sau a altor alimente in energie.
Potrivit site-ului mentionat anterior, exista o serie de mituri si idei preconcepute cu privire la aparitia acestei boli si la efectele ei. Foarte multe persoane continua sa creada si astazi ca un consum crescut de alimente bogate in zahar este unicul factor responsabil de aparitia diabetului.
In realitate, cercetatorii in domeniul medical nu au reusit sa stabileasca exact care sunt motivele ce determina aparitia diabetului, insa mostenirea genetica sau obezitatea ar putea fi principalii vinovati. Indirect, si zaharul contribuie la aparitia diabetului, ajutat de "amicii" sai, grasimile saturate, deoarece favorizeaza cresterea anormala in greutate.
Principalii aliati in lupta impotriva diabetului raman astfel dieta echilibrata, hidratarea optima a organismului si sportul practicat regulat. Faptul ca suferi de diabet nu te condamna la o viata anosta, lipsita de placerea unei alimentatii normale, din care sa nu lipseasca mancarurile gustoase; si da, in functie de recomandarile medicului sau tipul de diabet de care suferi, poti gusta chiar si desert. Atat timp cat nu exagerezi si pastrezi un regim de alimentatie echilibrat.
Un exemplu pozitiv al acceptarii si adaptarii stilului de viata la noua "situatie" este actrita americana Halle Berry. Aceasta a declarat in repetate randuri faptul ca diabetul de care sufera i-a schimbat total conceptia asupra a ceea ce inseamna un stil de viata sanatos.
"Vestea ca sufar de diabet m-a surprins complet nepregatita", a declarat actrita pentru publicatia DailyMail. "Am inceput sa mananc multe legume proaspete, pui si peste proaspat sau paste. Am renuntat, in schimb, la carnea rosie sau la fructele cu un continut ridicat de zahar. Mancarurile mele favorite se prepara foarte simplu si sunt sanatoase - de exemplu, tonul la gratar sau piureul cu usturoi", a mai spus ea, precizand totodata ca diabetul reprezinta cel mai bun lucru care i s-a intamplat pana acum, deoarece a reprezentat, in cazul sau, catalizatorul pentru un stil de viata sanatos.
Poti adopta si tu o atitudine pozitiva vis-a-vis de aceasta boala si te poti hrani sanatos, valorificand tot ce are natura mai bun de oferit pentru alimentatie: legume, carne slaba, lactate degresate sau anumite tipuri de fructe.
DIABETUL ESTE O MALADIE METABOLICA O AGLOMERARE A GLUCIDELOR IN METABOLISM SI ESTE DECLANSAT DE REZISTENTA LA INSULINA.DIABETUL APARE ATUNCI CAND AI O INFECTIE URINARA SEVERA SAU CAND URINA DEVINE INCHISA LA CULOARE.IAR DACA TI-AI FACUT CATEVA ANALIZE LA URINA SI TI-A GASIT ZAHAR IN URINA DE AICI PLEACA DECLANSAREA DIABETULUI, CRESTEREA GLICEMIEI UNDEVA LA 350 400 mg/dl! DIBETUL NU ESTE PRACTIC O ''BOALA'' NICI CRONICA NICI DE ALTA NATURA NUUMAI CA DIABETUL E O MALADIE METABOLICA SI SE DECLANSAZA DIN CAUZA CA MANCAM ''PROST'' SI DIABETULL SE DECALNSEAZA INCEPAND DE LA CE BAGAM PE GURA DE AICI INCEPE DECLANSAREA DIABETULUI.O SPUN CA UNUL CARE AM DIABET DE TIP-2 DE 27 ANI.DECI SA NU O MAI TINA NIMENI PE A LU8I CA DIABETUL ESTE O ''BOALA''! VA, SALUT! DOMNUL MAGUREANU-VALENTIN!
unde drac u e reteta de gogosari pentru diabetici ca eu nu am gasit nimic..
In urna cu doua ore am aflat ca fiul meu de 30 de ani, care acum este plecat de doi anila studii in America, a fost diagnosticat cu diabet de tip 1 M-am sperit ingrozotor si gandul ca e atat de departe de mine si nu pot sa-l ajut , fiid atat de departe ma face sa ma simt neputinciosa As vrea sa vorbesc cu o persoana care sufera de aceasta boala poate imi da niste sfaturi, ca sa il pot ajuta pe fiul meu. Va multumesc! Mare
sunt bolnava de diabet zaharat de 3 ani, am 13 ani , si eu am facut diabetul pe baza stresului ( nu stiu asa s-a spus0 si nu am pe nimeni in familie de la care sa mostenesc sunt singura cu diabet, i am vazut comentariile de mai sus care spuneau ceva:"nu stiu de ce a facut diabetul pentru ca nu avem pe nimeni ain familie de la care sa mosteneaca" nu trebuie sa ai neaparat pe cineva in familie de la care sa il mostenesti , se pare ca tu esti singurul!! asta mi s-a intamplat si mie la inceput m-am speriat dar dupa am inteles ca este o boala , nu este o boala forte grea...daca tii regimul alimentar nu se va intampla nimic! esti o persoana normala, doar ca tu trebuie sa faci niste injectii atata tot. Nu va speriati puteti trai cu diabetul!! sunt atatea mancaruti pentru diabetici sunt chiar si dulciuri pentru noi cei cu diabet ...suntem perfecti normali... eu inainte spuneam " cu ce am gresit de mi l-a dat mie dumnezeu??" nu am gresit cu nimic asa a fost sa fie ....!! Eu va recomand sa va tineti regimil pentru ca mai tarziu sa nu aveti probleme!!
am un prieten diabetic si am vrut sa ii cumpar un tort pentru diabetici. incercati si dvs.!!!! gasesti orice numai o singura cofetarie si aia in spatele blocului. specialistii care fac site-urile cred ca au o problema de perceptzia realitatii!! e asa de complicat ca pe site-ul de cofetarii pentru diabetici sa nu gasesti fabricantzi de utilaje pentru patiserii???va urez succesuri!r.
o gama larga de indulcitori si produse fara zahar pentru diabetici puteti gasi pe www.nosugarshop.ro
CRItERII DE DIAgNostIC CLINIC, DIAgNostIC FUNCŢIoNAL ŞI AL CApACItăŢII DE mUNCă ÎN DIABEtUL zAhARAt tIp 2 Diabetul zaharat este o disfuncţie metabolică cu etiologie multiplă caracterizată de hiperglicemie cronică, cu modificarea metabolismului glucidic, lipidic şi proteic care rezultă din defectele secreţiei şi/sau acţiunii insulinei. Diabetul zaharat este asociat cu apariţia afectării organice, cauzate de complicaţiile cronice ale diabetului. Complicaţiile cronice ale diabetului zaharat care determină deficienţă funcţională sunt: – nefropatia diabetică; – retinopatia diabetică; – polineuropatia diabetică; – leziunile trofice ale piciorului; – macroangiopatia, boala arterială coronară, boala arterială periferică, boala vasculară cerebrală; – osteoartropatia Charcot. Elementele de diagnostic funcţional sunt: – echilibrul metabolic; – prezenţa (severitatea) complicaţiilor. Criterii de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi al capacităţii de muncă în diabetul zaharat tip 2 Afecţiunea. Forma clinică Deficienţa funcţională Incapacitatea adaptativă Capacitatea de muncă gradul de invaliditate Diabet zaharat tip 2, echilibrat, necomplicat Fără deficienţă funcţională 0-19% Păstrată Nu se încadrează Diabet zaharat tip 2, echilibrat, cu complicaţii cronice uşoare: – retinopatie de fond „background“; – neuropatie predominant senzitivă ± fruste deficite motorii; – boală coronariană ischemică uşoară (conform criteriilor); – boală arterială aterosclerotică periferică stadiul I Fontaine; – sechele uşoare ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor) Deficienţă funcţională uşoară (când sunt prezente cel mult două complicaţii) 20-49 % Păstrată Nu se încadrează Deficienţă funcţională medie (când sunt prezente cel puţin trei complicaţii 50-69 % Pierdută cel puţin jumătate gradul III Diabet zaharat tip 2, echilibrat, asociat cu cel puţin una dintre complicaţiile cronice de severitate moderată: – retinopatie preproliferativă; – neuropatie motorie cu deficit motor predominant distal, cu tulburări de sensibilitate; – boală coronariană aterosclerotică (care determină deficienţă funcţională medie, conform criteriilor); Deficienţă funcţională medie 50-69 % Pierdută cel puţin jumătate gradul IIIExpertiză medicală 50 – cardiomiopatia diabetică, diagnosticată ecografic, cu disfuncţie sistolică moderată; – boală arterială periferică aterosclerotică stadiul II Fontaine (conform criteriilor); – sechele ale bolii vasculare cerebrale care determină deficienţă funcţională medie, conform criteriilor); – nefropatie diabetică incipientă, cu microalbuminurie persistentă (30-300 mg / 24 de ore); – piciorul diabetic, fără prăbuşirea bolţii plantare, fără ulceraţii; Diabet zaharat tip 2, echilibrat, asociat cu cel puţin una dintre complicaţiile cronice severe: – retinopatie proliferativă; – neuropatie periferică motorie (parapareză, tetrapareză, cu tulburări de sensibilitate); – boală coronariană aterosclerotică (care determină deficienţă funcţională accentuată, conform criteriilor); – cardiomiopatia diabetică cu disfuncţie sistolică severă; – disfuncţie cardiacă autonomă manifestată prin: tahicardie fixă, ischemie miocardică silenţioasă, tulburări de ritm, hipotensiune ortostatică; – boală arterială periferică aterosclerotică stadiul III Fontaine (conform criteriilor); – nefropatia diabetică clinic manifestă, proteinurie clinică (albuminurie peste 300 mg/ 24 ore), rata filtrării glomerulare (RFG) < 30 ml/ minut; – piciorul diabetic cu ulcere trofice; – sechele severe ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor). Deficienţă funcţională accentuată 70-89 % Pierdută în totalitate gradul II Diabet zaharat tip 2, asociat cu complicaţii cronice grave: – boală coronariană aterosclerotică, cardiomiopatie diabetică cu insuficienţă cardiacă, disfuncţie sistolică severă (fracţie de ejecţie FE < 30%); – boală arterială periferică stadiul IV Fontaine (conform criteriilor); – insuficienţă renală cronică terminală, proteinurie variabilă, RFG < 15 ml/ minut, eventual dializă; – sechele grave ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor); – dezlipire de retină cu pierderea completă şi definitivă a vederii. Deficienţă funcţională gravă 90-100% Capacitate de autoservire pierdută gradul I Criterii de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi al capacităţii de muncă în diabetul zaharat tip 1 Afecţiunea. Forma clinică Deficienţa funcţională Incapacitatea adaptativă Capacitatea de muncă gradul de invaliditate Diabet zaharat tip 1, echilibrat, necomplicat şi diabetul zaharat tip 2, tratat cu insulină, la care sunt necesare două prize de insulină Deficienţă funcţională uşoară 20-49 % Păstrată Nu se încadrează Cu recomandarea de schimbare a locului de muncă, în aceeaşi profesie – fără ture, cu pauze de masă; se contraindică munca la înălţime, lângă foc, cu unelte în mişcare şi în alte locuri de muncă în care poate fi periclitată siguranţa proprie şi a celorlalţi.Expertiză medicală 51 Diabet zaharat tip 1, echilibrat, tratat cu insulină, asociat cu complicaţii cronice uşoare: – retinopatie de fond „background“; – neuropatie predominant senzitivă ± fruste deficite motorii; – boală coronariană ischemică uşoară (conform criteriilor); – boală arterială aterosclerotică periferică stadiul I Fontaine; – sechele uşoare ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor). Deficienţă funcţională medie (când sunt prezente toate complicaţiile) 50-69 % Pierdută cel puţin jumătate gradul III Diabet zaharat tip 1, tratat cu insulină, echilibrat, asociat cu cel puţin una dintre complicaţiile cronice de severitate moderată: – retinopatie preproliferativă; – neuropatie motorie cu deficit motor predominant distal, cu tulburări de sensibilitate; – boală coronariană aterosclerotică (care determină deficienţă funcţională medie conform criteriilor); – cardiomiopatia diabetică, diagnosticată ecografic, cu disfuncţie sistolică moderată; – boală arterială periferică aterosclerotică stadiul II Fontaine (conform criteriilor); – sechele ale bolii vasculare cerebrale care determină deficienţă funcţională medie conform criteriilor); – nefropatie diabetică incipientă, cu microalbuminurie persistentă 30-300 mg / 24 de ore); – piciorul diabetic, fără prăbuşirea bolţii plantare, fără ulceraţii. Deficienţă funcţională medie 50-69 % Pierdută cel puţin jumătate gradul III Diabet zaharat tip 1, tratat cu insulină, echilibrat, asociat cu cel puţin una dintre complicaţiile cronice severe: – retinopatie proliferativă; – neuropatie periferică motorie (parapareză, tetrapareză, cu tulburări de sensibilitate); – boală coronariană aterosclerotică (care determină deficienţă funcţională accentuată, conform criteriilor); – cardiomiopatia diabetică cu disfuncţie sistolică severă; – disfuncţie cardiacă autonomă manifestată prin: tahicardie fixă, ischemie miocardică silenţioasă, tulburări de ritm, hipotensiune ortostatică; – boală arterială periferică aterosclerotică stadiul III Fontaine (conform criteriilor); – nefropatia diabetică clinic manifestă, proteinurie clinică (albuminurie peste 300 mg/ 24 ore), rata filtrării glomerulare (RFG) < 30 ml/ minut; – piciorul diabetic cu ulcere trofice; – sechele severe ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor). Deficienţă funcţională accentuată 70-89 % Pierdută în totalitate gradul II Diabetul tratat cu insulină, dezechilibrat, indiferent de severitatea complicaţiilor, pe perioada necesară echilibrării Deficienţă funcţională accentuată 70-89 % Pierdută în totalitate gradul II Diabet zaharat tip 1, tratat cu insulină, asociat cu complicaţii cronice grave: – boală coronariană aterosclerotică, cardiomiopatie diabetică cu insuficienţă cardiacă, disfuncţie sistolică severă (fracţie de ejecţie FE < 30%); – boală arterială periferică stadiul IV Fontaine (conform criteriilor); – insuficienţă renală cronică terminală, proteinurie variabilă, RFG < 15 ml/ minut, eventual dializă; – sechele grave ale bolii vasculare cerebrale (conform criteriilor); – dezlipire de retină cu pierderea completă şi definitivă a vederii. Deficienţă funcţională gravă 90-100% Capacitate de autoservire pierdută gradul I
daca sinteti careva amabili postati reteta cu negresa.Multumesc mult anticipat.
Eu nu "postez" o reteta pentru ca acestea le puteti gasi pe foarte multe site-uri. As dori doar sa spun ca in aproape orice reteta, preparata la rece sau la cald, se poate folosi un indulcitor natural care este foarte bun si pentru persoanele cu diabet deoarece are indice glicemic mic (si anume 7) si ar cu 40 % calorii mai putin decat zaharul/mierea etc. Exista doar doua exceptii cand nu se poate utiliza si anume : in retele in care ar inlocui zaharul ars/caramel - deoarece nu se caramelizeaza si in retetele care trebuie sa "creasca" (sa dospeasca) - deoarece acesta are proprietati antibacteriene si nu se pot forma acele bacterii care duc la cresterea aluatului. Acest indulcitor se numeste Xylitol (XyloSweet) si puteti gasi amanunte despre el (forma de prezentare, caracteristici, pret) pe net sau in magazinele naturiste. Eu pot sa spun ca este foarte bun ca gust si ca nu modifica absolut deloc aroma alimentelor la care este adaugat
buna ziua. Mama mea are diabet de 7ani si mi sa spus de la medic ca e facut si pe fond de stres si oboseala ,dar mai ales in urma unui soc. A unei suparari prea mari sau a unei bucurii... Nu se mosteneste aceasta boala.Daca unul dintre parinti are diabet copii acestuia prezinta riscul de 50%sa faca diabet. Iar daca ambii parinti au diabet predispozitia de a face diabet e de 75% .Eu studiez medicina deci nu sunt niste informatii eronate. Va doresc o zi buna.
buna, de un an am descoperit si noi ca sotul meu are diabet zaharat tip1 si am incercat sa-i fac cam toate poftele. cu indulcitorul cologran(se gaseste la lidl) am facut si clatite,gogosi, checuri iar dak cumperi ciocolata pentru diabetici faci o crema numai buna pentru un tort. in octombrie vine ziua lui si vreau sa-i fac un tort de ciocolata tare o sa se mai bucure. se poate face orice prajitura doar inlocuiti zaharul. succes tuturor.
Buna am 16 ani si am diabet de 3 ani! Tip 2 insulino dependent Nici dupa 3 ani nu pot accepta ideea dar in fine! Imi puteti spune si mie niste retete gen salate si mankaruri usoaree de vara va rog frumos!! Multumesc
Imi pare rau ca nu am raspuns la intrebarea ta pana acum,dar n-am intrat de mult pe acest forum.Reteta pentru vindecarea ranilor diabetice este:se dau in clocot 2 litri de apa dupa care se pune o lingra de planta marul lupului,o lingura planta de galbenele si o lingura de planta tataneasa.Se mai fierb 10 minute,se da la o parte si se lasa la infuzat 20 de minute.Se strecoara,iar in ceaiul caldut se balaceste piciorul timp de un sfert de ora.Se lasa nepansat pana se zvanta si apoi se aplica pe locul cu rana compresa inmuiata in tinctura de marul lupului timp de 20 minute,piciorul sa se panseze cu o fasa subtire care sa tina compresa lipita de rana.Se unge piciorul si in jurul ranii cu alifie de galbenele si marul lupului si se panseaza din nou.Se aplica in fiecare zi pana la vindecarea ranilor.
multumesc pentru sfat am cumparat si eu stevia indulcitor de la plafar ,nu stiam de el,am inceput sa ma obisnuiesc cu gustul ( eu pun la cafea ) as vrea sa stiu cum ai facut reteta de negresa ,cam cate picaturi se pun ca sa iasa dulce ....referitor la fructoza mie doctorul meu de diabet mi-a spus sa o folosesc ,dar sa mananc dulciurile respective in cantitati mici.
buna ziua, sunt "fericita " sotie a unui proaspat diabetic......asteptam , sincer sa gasesc aici cateva retete pentru dulciuri, dar nu vad nimic.........pentru Elena, medicul nostru ne-a recomandat sa nu folosim fructoza, pentru ca este mai sanatoasa ca zaharul, nefiind atat de rafinata, dar la fel de dulce, este practic zaharul din fructe care nu pot fi nici ele consumate in exces............. ma rog, ne-a recomandat un indulcitor foarte scump(xylo-sweet - 100 roni/kg) dar pe care eu l-am inlocuit cu succes cu indulcitor de stevie, l-am folosit pt a prepara o delicioasa negresa rapida..............sanatate maxima si multa imaginatie pentru a pregati ceva dulce si sanatos pentru diabeticii nostri dragi...........
in concluzie puteti face orice dulce in casa dar NUMAI cu FRUCTOZA in locul zaharului care este otrava pentru noi
cred ca orice gospodina stie reteta de negresa ....eu am diabet si fac aceasta reteta ,tai prajitura in bucati pe care le pun in congelator (in pungulite mici) si scot 1-2 buc. cand am pofta de dulce.nu se mananca pe saturate ci doar sa iti treaca pofta de dulce. bineinteles am in casa intotdeauna fructoza (se gaseste la mega images,carrefour,angst,etc. si faina integrala de la plafar .puteti face si un chec dar tot cu fructoza ,faina integrala si multa nuca macinata ...dar cine are diabet trebuie sa stie ca mancand aceste dulciuri dietetice trebuie sa renuntam in ziua respectiva la paine,sau la fructe,cartofi sau orez.....
afara-i vopsit gardul, inauntru....leopardul. pai vad doar cerinte de retete pentru diabetici , nici decum , "Retete delicioase pentru diabetici". RUSINE ! in tara asta se minte pentru orice!!!!
unde sunt dragilor retetele minunate pentru diabetici? Shame on you pentru titlu
buna ziua! ai putea sa descrii tratamentul naturist care l-a urmat tatal tau! sanatate!
tatal meu in varsta de 78 de ani cu neuropatie diabetica si multe rani la picior,s-a vindecat cu un tratament naturist care a facut minuni
Retete pt. dibet sunt gustoase dar imi doresc sa nu le fi gustat.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spun doar ce am incercat. gemul de caise facut numai din fructe si gelifiant de la Dr. Oetker (pentru diabetici~cca.7 RON cutia) iese identic cu cel facut clasic (gust, culoare, consistenta). poate este de ajutor experienta mea :)
ori ce dulceata s-au gem se pot face cu zaharina iar ca ceaiuri treci de fasole siafinile
frisca HULALA;1 L ,gelatina 3 plicuri dr oetker,lapte dulce 375 ml ,6 oua ;galbenusurile,zaharina ~~15-20 pastile depinde sau zahar de diabet 200 gr galbenusurile se freaca cu zaharul ,se adauga gelatina si lapte cat sa le acopere putin .se freaca bine si se adauga restul de lapte se pun pe foc mic pina se topeste totul [zaharina o pui acum daca nu folosesti zahar]]dai la rece si intre timp bati 700 ml frisca bine apoi adaugi crema racita in ea pui un celofan intr-o cratita pui compozitia si o dai la rece o rastirni peste vreo 3 ore siornezi cu restul de frisca
frisca HULALA;1 L ,gelatina 3 plicuri dr oetker,lapte dulce 375 ml ,6 oua ;galbenusurile,zaharina ~~15-20 pastile depinde sau zahar de diabet 200 gr galbenusurile se freaca cu zaharul ,se adauga gelatina si lapte cat sa le acopere putin .se freaca bine si se adauga restul de lapte se pun pe foc mic pina se topeste totul [zaharina o pui acum daca nu folosesti zahar]]dai la rece si intre timp bati 700 ml frisca bine apoi adaugi crema racita in ea pui un celofan intr-o cratita pui compozitia si o dai la rece o rastirni peste vreo 3 ore siornezi cu restul de frisca
daca aveti retete de gemuri pentru diabetici?
• PRAJITURI DIABET Am citit foarte multe articole despre diabet. Nu vreau sa intru in amanunte. Am si eu in familie, asa ca am fost direct interesata. Pentru ca nu ma satisfac raspunsurile legate de retete de prajituri, vreau sa va impartasesc din experienta mea. 1). Placinta cu mere, placinta cu branza, clatite, biscuiti-fursecuri cu fulgi de ovaz, rulada cu gem, toate le fac cu ZAHARINA. Se fac obisnuit iar in loc de zahar folosesc zaharina. 30-40 pastile depinde de cat de dulce vreti. Totul dupa gust. 2). GEMURI pentru diabetici: scrie pe el DIAT - NUMAI ACESTEA SUNT PT DIABETICI. 3). INGHETATA pentru diabetici, este o cutie mare, dreptunghiulara cu capac verde si scrie INGHETATA DIAT- o gasiti in Kauffland sau Billa. 4). NAPOLITANE pt diabetici, in aceleasi magazine, tot asa, scrie pe ele DIAT. 5). IAURT CU FRUCTE pentru diabetici. 6). CIOCOLATA pentru diabetici, tot la aceste raioane. ATENTIE: Produse se gasesc in aceste magazine la raioanele pt diabetici care sunt amestecate - din cauza comerciantilor care nu stiu sau ignora din incompetenta - deosebirea dintre un diabetic si un om la dieta- deci trebuie cititi sa scrie DIAT, asta pana va obisnuiti, apoi le veti vedea de la distanta. Inghetata este la raionul cu inghetate. IMPORTANT: diabeticul trebuie sa aiba mancarea cantarita, sa nu faca abuz, mancat de 3 ori pe zi, 3 mese principale si 2 gustari intre ele. Sfat: Diabetul este o boala cu care se poate trai, rele sunt COMPLICATIILE pe care le da. Accident vascular, probleme de ochi, rinichi, etc. Asa ca totul trebuie consumat cu masura, in functie si de ce alte probleme mai are bolnavul. Pt bolnavii in varsta: controlati tot timpul tensiunea, este foarte important ca ea sa nu creasca peste 14-15. Pericol de accident vascular! Va doresc sanatate! Sper sa va fie de folos cele scise de mine mai sus. Am uitat sa precizez si este foarte important sa tineti sub control colesterolul. Deci fara grasimi, prajeli, carne numai de pui, curcan, vita, si mai ales peste. Multe fructe si legume proaspete. Controlati glicemia. La 6 luni control la medicul nutritionist pentru analize, scrisoare medicala cu tratamentul prescris pentru medicul de familie. Va doresc sanatate!
imi pare rau dar nimeni nu da o reteta concret asa cum sint retetele obisnuite as vrea o retete pt diabetici cu prajitura cu crema ceva va multumesc!
Va rog, daca stie cineva daca se poate lua pensie de handicap daca ai diabet. Are si prietenul meu si mama luyi si incerc sa aflu daca se poate face o astfel de pensie.multumesc
vreti produse numai pentru diabet ,va astaptam la singura cofetarie din bucuresti numai cu produse ptr diabet si dieta [folosim fructoza] pe stefan cel mare nr 56 masina 330 ,,335 ,langa I.N.G..
Este atat de simplu sa faceti o prajitura pt diabet! Importante sunt urmatoarele informatii: vitaminele din complexul B au un rol pozitiv in prevenirea sau tinerea sub control a insulinei, respectiv a diabetului. De asemea, f f importante sunt fibrele alimentare, atat cele solubile (ex. pectina din mere, pere si altele), precum si cele insolubile (ex. tarata, sau cele din legumele radacinoase - morcovi, telina, etc) deoarece in contact cu lichidele din stomac, ele formeaza o masa coloidala care, la randul ei (masa coloidala) nu da voie la carbohidrati sa fie eliminati direct in sange si ca urmare, sunt eliminati lent in sange, iar la randul lui pancresul secreta putina insulina. Ca urmare, in functie de cele 2 tipuri de diabet, puteti sa va adaptati chiar d-voastra acasa, orice reteta de prajitura doriti, in sensul ca din intreaga cantitate de faina necesara, inlocuiti o cantitate maxima de faina alba (in functie de preferinte), cu faina integrala. Eu personal, va recomand faina integrala, din considerentul sus mentionat, si in plus, faina neagra din comert poate contine faina de malt, care contine un zaharid (maltoza) care la randul ei va creste cantitatea de insulina produsa de pancreas. Va propun sa faceti mai multe teste, sa vedeti care este produsul, respectiv produsul care va place cel mai mult. Nu trebuie sa uitati, ca datorita fainii integrale, exista posibilitatea ca aspectul prajiturii facuta de voi acasa, sa nu fie la fel cu cel a prajiturii facuta numai din faina alba, dar nici nu trebuie sa uitati rolul pozitiv in organism. Pe langa rolul pozitiv in diabet, prajitura bogata in fibre, va ajuta sa aveti si un tranzit bun, prevenin constipatia si respectiv canccerul de colon. Pt persoanele care nu agreaza prajiturile cu faina integrala in amestec cu faina alba, va propun sa va calculati cantitatea de glucide din produsul finit/ 100 grame produs. In cazul in care la realizarea prajiturii folositi fructe, va propun sa folositi mere sau pere mai acrisoare (mai sarace in zaharuri, dar bogate in pectina). Oricum in loc sa utilizati zahar atat la prepararea prajiturii, cat si la servitul cafelei sau a ceaiului, va recomand sa utizati fructoza, care este zaharul din fructe si are indicele glicemic cel mai mic. Eu nu va recomand sa utilizati indulcitori de sinteza, deoarece pancresul d-voastra nu stie ca este indulcitor de sinteza si secreta insulina in continuare. In speranta ca sfaturile mele va sunt de folos, va urez spor la treaba si imaginatie cat mai multa in realizarea minunatelor prajituri. Va rog frumos sa nu uitati, ca un rol important il are echilibrul, atat in alimentatie, cat si in viata de zi cu zi. Daca va mai pot fi de folos, imi puteti scrie pe adresa de e-mail. Succes!
nu stiu ce sa mai inteleg - majorittea retetelor de pe net contin zahar brun paste fainoase fructe care sunt foarta dulci .... etc . - ce sa mai intelegi de aici ? astea nu sunt bune ptr. diabet fratilor . intelegeti ?da-ti si voi retete special ptr. diabetul tip 1 si tip 2 . eu tot ce am citit pina acum nu mi-a placut deloc . sorry - dar asta e
am depistat de cateva luni ca am diabet gr 2 si m-ar intresa sipe mine niste retete ptr diabet dar care sa cont si putine lipide ptr ca treb si sa slabesc putin.
as vrea si eu retete pt diabetpt baietelul meu de 4 ani care are aceasta boala
de fapt un diabetic dependent de insulina trebuie sa tina cont de carbohidrati , asa ca la o prajitura fara zahar tot trebuie sa iti calculezi hidratii, (faina, laptele , etc..)
va rog cu tot dragul sa postati si voi retete de prajituri pt diabetici.
va rog din suflet sa postati cat mai multe retete de prajituri pt diabetici...sa ne bucuram si noi de ceva dulce;))...va multumesc:*
va rog frumos sa postati retete de prajituri fara zahar. va rog din suflet. va multumesc, ioana
In ce categorie de pensionare pentru handicap intra diabetul insulino-dependent? Am de asemenea specificatia: ”interzis - deplasarea fara insotitor”, mai ales ca am la activ (in 2002) un eveniment de moarte clinica din aceasta cauza. Pe langa asta, am auzul total pierdut la urechea dreapta, vazul pierdut la ochiul drept, care sunt netratabile.
sunt diabetica de 3 ani si, la inceput,am reactionat violent,crezand ca viata mea nu mai are nici un sens.cu timpul am invatat ca un diabetic poate trai exact ca inainte si ca,atata timp cat nu exista complicatii,regimul alimentar nu reprezinta o mare problema-adaptyand dozele de insulina la ingestia de hc.necesita rabdare si studiu,iar pe baza experientei,se poate trai chiar bine.
sant bolnava de diabet zaharat tip 1 insulino dependent de 19 ani, anul acesta am primit pensie de handicap mediu .Am facut contestatie din luna iulie 2008 si pina in prezent nu am primit nici un raspuns
Cunosc un copil din clasa a 6-a ,are varsta de 12 ani si s-a imbolnavit de diabet zaharat . Tine regim alimentar ,face injectii cu insulina in fiecare zi , invata bine la scoala . In legatura cu cauza bolii ,nu se cunoaste care este cauza .Sigur nu mosteneste boala ,pentru ca n-a fost bolnav nimeni din familie .Cine stie cand se vor descoperi cauzele acestei boli grave .