Ce le-ar recomanda medicii mamelor lor? 7 sfaturi utile
Sănătate · Medicina preventiva / 11.09.2019

Este posibil să găsești multe idei contradictorii despe sănătatea femeilor pe măsură ce înaintează în vârstă, iar evitarea sfaturilor greșite este esențială. Descoperă ce recomandări au medicii pentru mamele lor și aplică ceea ce îți propun pentru a te bucura de viață indiferent câți ani ai.

Problemele de sănătate cronice sau temporare pot fi evitate dacă știi cum să te protejezi. Acest lucru devine din ce în ce mai important pe măsură ce serbezi mai multe zile de naștere. Nu înseamnă să te privezi de gustul bun sau de ceea ce îți place, ci să înveți să procedezi cu prudență pentru a te putea bucura pe deplin de tot ceea ce te înconjoară. În acest scop medicii au realizat un set de recomandări pe care le-ar formula pentru mamele lor, astfel încât să-ți fie mai ușor să te orientezi și să-ți creezi un ritm zilnic benefic. Alimentația utilă și un stil de viață cu efecte pozitive nu sunt lucruri complicate, iar dacă urmezi direcțiile trasate vei avea mereu multă energie și vei evita îmbolnăvirile.

 
Iată ce sfaturi au medicii pentru mamele lor:

 
1. Nu bea sucuri dietetice

„Foarte multe persoane asociază trecerea la sucurile dietetice cu o modificare sănătoasă față de variantele cu zahăr. Problema este că există foarte multe studii care semnalează o legătură directă între aceste băuturi și creșterea în greutate, precum și un risc crescut de afecțiuni cardiovasculare, diabet sau alte afecțiuni cronice”, spune dr. Deirdre Miller, medic de familie din Kansas.
 
Soluția:
În loc de sucul dietetic bea apă minerală, fără îndulcitori artificiali, cu felii de lămâie, lime, portocală sau grepfrut.

 
2. Protejează-te de greșelile medicilor, se întâmplă des

„Din păcate pot interveni foarte des greșeli din partea medicilor, iar pacienții de vârste înaintate sunt cei mai vulnerabili pentru că au un organism fragil”, potrivit dr. Ariel Grobman, medic de familie din Miami.
 
Soluția: „Mergi la consult cu un membru al familiei, verifică atent medicamentele care ți-au fost prescrise și întreabă de fiecare dată asistentele ce îți administrează. Cu toții avem dreptul să știm ce tratament primim și să înțelegem efectele secundare care pot apărea”
, spune dr. Grobman.

 
3. Evită „riscurile reziduale” de boli cardiace

Dacă iei statine pentru a scădea nivelul de colesterol, nu trebuie să uiți că este necesar să fii în continuare vigilent pentru a-ți proteja inima. „Foarte mulți medici nu clarifică faptul că statinele nu sunt decât începutul drumului, nu finalul, în ceea ce privește prevenirea bolilor cardiace. Pacienții care iau statine pentru a ține sub control nivelul colesterolului sunt în continuare expuși riscului de accident vascular cerebral sau atac de cord”
, explică dr. Robert Busch, endocrinolog din Albany.
 
Soluția: „Discută în detaliu cu medicul tău pentru că există și alte terapii sau modificări ale stilului de viață care pot susține administrarea statinelor și vor accentua efectele pozitive”, spune dr. Busch.

 
4. Nu ignora durerile localizate în zona șoldurilor

„Dacă ai dureri de șold când stai jos mai mult timp sau dacă durerea se localizează în zona buzunarului drept al jeanșilor este foarte probabil să ai un risc crescut de artrită”, spune dr. Derek Ochiai, chirurg ortoped din Virginia.
 
Soluția: „Nu ignora aceste dureri și mergi la un consult pentru a ți se prescrie un tratament preventiv, înainte ca durerile să se transforme în artrită”, spune dr. Ochiai.

 
5. Evită pedichiura la salon

Poate ți se pare deosebit de relaxant să-ți faci pedichiura, dar foarte multe saloane nu dezinfectează echipamentele utilizate în mod corespunzător. Dacă filtrele și scurgerile nu sunt curățate perfect între programări poți avea probleme cu negi, infecții bacteriene sau ciuperci care vor necesita medicamente și multă răbdare.
 
Soluția: Alege diferite tratamente sau măști pentru picioare pe care le poți realiza acasă.

 
6. Bea cele 3 băuturi utile în fiecare zi

„În fiecare zi bea o cafea, un ceai și un pahar cu suc de rodie. Cafeaua și ceaiul reduc ritmul de îmbătrânire la nivel celular, previn cancerul, reduc riscul de accident vascular cerebral și cresc durata de viață. Compușii din sucul de rodie ameliorează starea microbiomului de la nivelul tractului digestiv, stimulând sistemul imunitar”, explică dr. William Li, nutriționist.

 
7. Mănâncă soia

„Contrar opiniei generale, soia nu favorizează cancerul de sân. De fapt, cercetările demonstrează că reduce riscurile”, spune dr. Li.
 
Soluția: Consumă o cantitate moderată de soia, aproximativ 1-2 porții pe zi. Poți savura edamame, lapte de soia, tempeh sau tofu.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro