Supă delicioasă cu cartofi şi şuncă
Ingrediente
- 5 cartofi mari decojiţi şi tăiaţi cubuleţe
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 ceşcuţă de ţelină tăiată cubuleţe
- 100 g şuncă fiartă în apă
- 5 linguri de unt
- 5 linguri de făină
- 2 căni lapte
- 1 l apă
- sare
- piper
Mod de preparare
Se pun cartofii, ţelina, ceapa şi şunca la fiert la foc mediu până când cartofii devin fragezi, apoi se adaugă sarea şi piperul.
Într-o altă cratiţă se topeşte untul la foc mic, se adaugă treptat făina şi se amestecă în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe până când compoziţia se îngroaşă. Apoi se toarnă şi laptele şi se amestecă constant aproximativ 5 minute.
Se toarnă acest amestec peste legume şi se pune la foc până mai dă o dată în clocot.
Se pot adăga crutoane după preferinţe!