Actorul britanic s-a identificat perfect cu personajul său din seria „James Bond“
Născut la 14 octombrie 1927, la Londra, Moore a fost cunoscut pentru rolul lui James Bond, precum şi pentru rolurile din emisiunile „The Saint” şi „The Persuaders”.

Primul său rol de televiziune a fost în aventurile romantice al lui Ivanhoe, începutul unui set de hituri pentru Moore, inclusiv westernul „Maverick” şi serialele poliţiste „The Saint” şi „The Persuaders”. Succesul „The Saint” l-a propulsat pe Moore la Hollywood, rezultând în filmele cu spioni, care nu au avut mare succes în box office, relatează agenţia citată.


Moore a fost abordat pentru a juca personajul James Bond, dar datorită programului încărcat de filmări nu a găsit timp pentru acest rol. Abia când Connery a renunţat complet la Bond, Moore a preluat rolul spionului şi a jucat în primul său film James Bond, în 1973, bine receptat de către public - „Live and Let Die”. Apoi a jucat în alte şase filme ca agentul 007 pe o perioadă de 12 ani, fiind cel mai longeviv actor care a jucat acest rol. Când s-a retras din rolul lui Bond, în 1985, avea 58 de ani.


După ce i-a lăsat rolul lui Bond actorului Timothy Dalton, Moore a luat o pauză din lumina reflectoarelor şi nu a făcut niciun film până în 1990. De atunci, şi-a rărit rolurile şi a jucat roluri mici în „Spice World” şi „Boat Trip”.

În 1999, Moore a primit Ordinul Imperiului Britanic, iar în 2003 a fost înnobilat datorită activităţii sale caritabile. Decizia lui Moore de a deveni ambasador al bunăvoinţei Unicef a fost bazată pe prietenia sa cu Audrey Hepburn.


Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro