Dr Brantly este unul dintre cei doi pacienți americani aduși în SUA pentru a fi tratați de Ebola
Acum, Ebola a ajuns pentru prima dată și pe pământ american. Din fericire, într-un  mod controlat, după ce autorităţile de la Washington au decis să repatrieze doi americani infectaţi cu virusul pe care l-au luat în Africa. Un avion modificat a fost dotat cu echipament special şi prevăzut cu o cameră de izolare, pentru transportarea celor doi bolnavi. Aceștia se află într-o situaţie stabilă, dar gravă.


Dr Ken Brantly este directorul unei organizații creștine de întrajutorare, Samaritan’s Purse, și a lucrat în Liberia din octombrie. A contractat boala, deși a purtat mască protectivă în timp ce trata pacienții.
Nancy Writebol, o misionară creștină, a lucrat și ea cu bolnavii de Ebola în Monrovia, capitala Liberiei, unde s-a infectat.

Cei doi au însă șanse să nu mărească bilanțul negru al Ebola: tratamentul aplicat rapid crește șansele de supraviețuire. Ken Brantly a recunoscut imediat simptomele și a urmat terapia necesară. Soția lui și cei doi copii, care au fost cu el în Liberia până acum câteva săptămâni, când s-au întors în SUA, nu au niciun semn al bolii. "Aceşti pacienţi trebuie puşi în condiţii de izolare, iar izolarea trebuie să fie absolută: totul, de la aerul care circulă în cameră şi până la modul în care alte persoane au acces în încăpere", a relatat Sanjay Gupta, corespondent CNN, citat de Pro TV.



Foto: AFP/Mediafax, Daily Mail
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro