Dosar Eva. Crimele care au șocat România: 10 femei ucise cu sânge rece

Elodia, declarată moartă în absență

Avocata din Brașov, devenită celebră după dispariția sa, în 2007, a fost declarată oficial decedată în luna februarie.

Primăria Câmpulung Muscel a eliberat la 7 februarie certificatul de deces al Elodiei Ghinescu. Documentul a fost emis la Câmpulung, întrucât acolo s-a născut Elodia. Certificatul a fost scos după ce sentinţa de declarare a morţii Elodiei, formulată de Judecătoria Braşov, nu a fost atacată cu apel în termenul prevăzut de lege şi a rămas definitivă.

Certificatul de deces a fost anexat la dosarul de omor în care soţul avocatei, poliţistul Cristian Cioacă, este cercetat pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă la 29 august 2007. Cristian Cioacă, soţul avocatei, a anunţat dispariţia la Poliţie abia la 5 septembrie 2007. Poliţistul a devenit suspectul principal şi se presupunea încă de atunci că Elodia este moartă.

Cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor a început la 19 septembrie 2007, iar în octombrie 2007 au demarat căutările trupului Elodiei Ghinescu. Operațiunile de căutare au continuat în pădurile şi în lacurile din Braşov, Argeş şi Covasna în 2008 şi în 2009, însă fără niciun rezultat.

  • mela, vineri, 14.09.2012 06:05
    moarte suspecta

    dar de Ioan Luchian Mihalea nu mai scrieti nimic?eram mica atunci cand a murit,cand l--au gasit mort.Nu mai stie nimeni nimic?

  • Elena, luni, 04.06.2012 17:14
    Iarasi sunteti partinitori!

    Chici pe cine ati mai uitat? Pacat! Mare pacat va faceti, tainuind ! Acceptan oroarea !

  • gina ionescu, duminică, 03.06.2012 13:06
    femei omorate

    Dlor ziaristi ar fi bine sa scrieti si de doctorita aceea pediatra care traia cu un arhitect sini_a omorat sotia din gelozie a transat-o Aispasitbpedepsa si a iesit acum cativa ani ar fi bine sa mai scrieti si despre ea ce face dupa ce a iesit din puscarie tOATA LUMEA A CITIT SI AR FI CURIOSI CE FACE PESTE ANI SA_I LUATI UN INTERVIU MULTUMESC!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro