Dosar Eva. Crimele care au șocat România: 10 femei ucise cu sânge rece

Cazul farmacistelor: autor necunoscut

Au trecut șapte ani de la crima din farmacia brașoveană, însă dosarul este încă nerezolvat. Anchetatorii n-au reușit să afle cine le-a împușcat pe cele două femei în acea seară de Sfântul Nicolae.

Dublul asasinat comis în seara de 6 decembrie 2004 a șocat atunci toată țara. Manuela Cistian (37 de ani) şi Daga Susan (49 de ani), au fost împuşcate în cap, din spate, după ce atacatorul le-a pus să îngenuncheze. Execuția în stil mafiot a avut loc în incinta farmaciei Thea, din apropierea Gării Brașov. Din gestiune au dispărut 3.600 de lei, iar arma crimei nu a fost descoperită niciodată.
După două săptămâni de la comiterea crimei, Alexandru Emil  Diaconescu, presupusul suspect, a fost prins în Capitală, adus la Braşov şi arestat preventiv. Au fost audiate zeci de persoane, s-au făcut numeroase expertize şi probe ADN, pentru a se demonstra că el este vinovatul, însă în 2007 acesta a fost pus în libertate și despăgubit cu o jumătate de milion de euro, pentru că a fost închis pe nedrept.
În motivarea deciziei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au susținut că anchetatorii au acordat prea mult credit mărturiilor care s-au dovedit neclare și nesincere ale unui martor, fost coleg de celulă de-al presupusului făptaş. Magistraţii au mai arătat că singurele probe ADN care ar fi indicat că Diaconescu ar fi fost criminalul au avut caracter de probabilitate.
Dosarul se află și acum în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov și este înregistrat cu autor necunoscut.

  • mela, vineri, 14.09.2012 06:05
    moarte suspecta

    dar de Ioan Luchian Mihalea nu mai scrieti nimic?eram mica atunci cand a murit,cand l--au gasit mort.Nu mai stie nimeni nimic?

  • Elena, luni, 04.06.2012 17:14
    Iarasi sunteti partinitori!

    Chici pe cine ati mai uitat? Pacat! Mare pacat va faceti, tainuind ! Acceptan oroarea !

  • gina ionescu, duminică, 03.06.2012 13:06
    femei omorate

    Dlor ziaristi ar fi bine sa scrieti si de doctorita aceea pediatra care traia cu un arhitect sini_a omorat sotia din gelozie a transat-o Aispasitbpedepsa si a iesit acum cativa ani ar fi bine sa mai scrieti si despre ea ce face dupa ce a iesit din puscarie tOATA LUMEA A CITIT SI AR FI CURIOSI CE FACE PESTE ANI SA_I LUATI UN INTERVIU MULTUMESC!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro