Bruschete cu vinete la grătar şi usturoi. O reţetă recomandată de Jamie Oliver
Aperitive / 04.02.2017

Ingrediente

2 vinete, tăiate în felii subţiri pe lungime
8 linguri cu ulei de măsline extravirgin
3 linguri cu oţet
pătrunjel proaspăt
câteva frunze de mentă proaspătă
1 căţel de usturoi răzuit
sare de mare
piper negru

Mod de preparare

Feliile de vânătă se pun în tigaia grill şi se întorc de mai multe ori până când obţii acele dungi negre care le conferă o aromă intensă de fum.
Până când se fac vinetele se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul, pătrunjelul, menta, sarea şi piperul pentru a obţine un dressing în care se pun vinetele calde.
Se amestecă bine împreună pentru ca vinetele să absorbă toate aromele, după care se consumă pe felii de pâine integrală prăjită.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro