Chifteluţe de dovlecei
Ingrediente
- 250 g dovlecel ras
- 2 ouă bătute
- 1 ceapă tocată
- 200 g făină
- 100 g parmezan ras
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare
Amestecaţi suficient de bine dovlecelul ras, ouăle bătute, ceapa tocată mărunt, făina, sarea şi ambele tipuri de brânză până când toate ingredientele sunt distribuite uniform.
Se pune uleiul la încins în tigaie la foc mediu spre mare, iar cu o lingură formăm chifteluţe din amestecul rezultat, pe care le putem aplatiza ulterior cu mâna. Se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până prind culoare aurie.
Se servesc cu smântână sau sos de tomate, după preferinţă.
Cand am facut dovleceii am simtit o lipsa de parmezan.As recomanda sa puneti vreo 250-300 g de parmezan :)