Ingrediente
8 chifle
300 g spanac
2 fire praz
100 g măsline tăiate rondele
100 g brânză feta
4 ouă
1 legătură mărar
150 g cremă de brânză
1 lingură ulei de măsline
1 lingură smântână pentru gătit
1 lingură unt
sare
piper
Mod de preparare
Se scobeşte prin partea de sus miezul fiecărei chifle, apoi acestea se ung pe dinafară cu ulei de măsline.
Se toacă prazul mărunt şi se păstrează doar partea albă, apoi se sotează în unt topit. Se adaugă spanacul şi se amestecă continuu, până când acesta îşi schimbă complet culoarea. Se adaugă sare şi piper.
Se bat ouăle cu smântâna, brânza Feta, crema de brânză, măslinele tăiate rondele şi amestecul de praz şi spanac. Se toarnă compoziţia în chifle, apoi acestea se aşază pe o tavă cu hârtie de copt şi se lasă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 25 de minute. După ce sunt gata, chiflele se pot decora cu puţin mărar deasupra.