Ciulama de ciuperci cu lapte
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 2 cepe medii
- 2 linguri făină
- 100 g smântână
- 4 căţei usturoi
- ulei de floarea soarelui
- 350 ml lapte
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei până devine aurie. Apoi se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri, laptele, sare, piper şi se lasă la fiert aproximativ 15-20 de minute la foc mediu.
Într-un castronel mic se pun cele două linguri de făină şi puţină apă şi se amestecă până la omogenizare.
Când compoziţia de pe foc a scăzut, se adaugă smântâna şi amestecul din făină şi se continuă fierberea pentru încă cinci minute. Apoi se pune şi usturoiul pisat şi se ia de pe foc.
Se adaugă pătrunjel tocat şi e gata de gustat!