Ingrediente
500 g făină albă
200 ml apă călduţă
6 linguri ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
1 pliculeţ drojdie
5 căţei de usturoi pisaţi
Mod de preparare
Se amestecă într-un vas zahărul, drojdia, 2-3 linguri de făină şi puţină apă călduţă, după care se lasă la crescut timp de aproximativ 10 minute.
După ce şi-a mărit volumul, se adaugă restul de făină şi de apă, sarea şi jumătate din uleiul de măsline.
Aluatul obţinut se întinde pe o tavă rotundă de pizza şi se acoperă cu un prosop, după care se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Se amestecă usturoiul cu uleiul de măsline rămas şi se lasă la frigider pentru 10 minute.
În momentul în care devine pufos, aluatul se modelează uşor cu degetele, făcând gropiţe pe toată suprafaţa, după care se pune deasupra amestecul de usturoi şi ulei de măsline, întins cu o pensulă pe toată suprafaţa.
Tava se pune la cuptor şi se lasă la copt pentru 15 minute, timp în care focaccia trebuie să devină uşor arămie. Se scoate din tavă şi se taie în felii, după care se serveşte caldă.
La cate grade se coace focaccia?
Buna ! Pare mai simplu decat este... ai uitat sa spui ca aluatul trebuie FOARTE bine amestecat si framantat pana se desface de pe degete si devine elastic - asta inseamna cca 10 minute de "forta". Abia dupa aceasta etapa se lasa la dospit...