Ingrediente
avocado, tăiat în jumătate
2 ouă
sare de mare
piper
sos iute (opţional)
bacon (opţional)
Mod de preparare
Se taie un avocado în două şi se scobeşte puţin din miezul fiecărei jumătăţi.
Dacă vrei să obţii un preparat picant, pune în fiecare scobitură câteva picături de tabasco sau dintr-un alt sos picant preferat.
Apoi se sparge câte un ou şi se pune în scobitura lăsată de sâmburele de avocado, presărând peste el sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Se aşază jumătăţile de avocado cu ou într-un vas termorezistent şi de dimensiuni potrivite, după care se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute până când obţii consistenţa dorită a gălbenuşului.
Acest preparat se poate face şi pe aragaz, dacă foloseşti o tigaie înaltă stropită în prealabil cu puţin ulei şi pe care să o acoperi cu un capac.