Ingrediente
500 g carne tocată de vită
un fir usturoi
2 fire ceapă verde
4 roşii cherry
2 dovlecei
o ceapă albă
50 g porumb boabe
o legătură de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Mai întâi, curăţă şi spală ceapa, usturoiul şi mărarul, apoi toacă-le mărunt şi amestecă-le cu carnea de vită şi cu porumbul. Condimentează cu sare şi piper şi frământă timp de câteva minute, apoi lasă compoziţia la rece.
Curaţă dovleceii, spală-i şi taie-i rondele, desfă ceapa în felii şi dă-o prin sare şi piper. Acoperă apoi legumele cu o folie şi lasă-le la macerat o jumătate de oră.
Scoate compoziţia de carne tocată şi formează chiftelele cu mâinile ude cu puţină apă. Înfige-le în beţele de frigărui şi pune roşiile cherry între chiftele.
Pe grătarul încins şi uns în prealabil cu puţină grăsime sau cu ceapă pune legumele la copt într-o parte, iar în cealaltă parte aşezi frigăruile cu chiftele, pe care le răsuceşti la intervale scurte de timp, ca să fie bine rumenite.