Placinta cu dovlecei si morcovi
Aperitive / 28.04.2013

Ingrediente

Ingrediente tava 20X20 cm 5 oua 500 gr dovlecei 150 gr morcovi 120 gr faina 110 ml ulei floarea soarelui 120 gr cascaval 1 ceapa mica 1/2 plic praf de copt sare piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare. Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuan faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in placinta),Amestecam bine pana ce faina este perfect incorporata. Adaugam dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii stoarcem bine ca sa eliminam apa de vegetatie) ceapa data prin razatoare si cascavalul ras,si amestecam bine pana obtinem un aluat uniform, Tapetam forma cu unt si faina, acoperim fundul cu hartie de copt si adaugam aluatul,Coacem placinta la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 30-35 minute. O servim calda sau rece. Este excelenta in ambele variante.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro