Ingrediente
Ingrediente – Chec picant din piept de pui 1-2 piepti pui (500 gr) 2-3 oua 1 legatura patrunjel (optional) 1 tulpina telina 5 catei usturoi 1 ceapa medie 1 ardei iute mic rosu 200 gr smantana sare piper din belsug 100 gr parmezan / cascaval ras 3 felli groase paine inmuiate in lapte si stoarse bine
Mod de preparare
In cazul in care dispuneti de un robot taiati in bucati mari toate ingredientele de mai sus si bagati-le la mixat sau, daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat. In compozitie adaugati si 2 linguri smantana restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere.Tapetati o forma de chec cu unt si pesmet si asezati compozitia checului picant din piept de pui in ea, niveland-o cu o lingura sau o spatula. Se pune deasupra smantana ramasa si 100 gr parmezan sau cascaval ras .Se coace in cuptorul preincalzit la 180°c pentru 1 ora, dupa care se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si dupa ce este rece, se rastoarna pe un platou si se serveste. Este delicios.