Placinta cu peste
Aperitive / 31.01.2013

Ingrediente

2 fire de praz, rondele
200 g cartofi, curatati si taiati cuburi
6 felii de bacon, maruntite
400 g fileuri de macrou afumat
o legatura de patrunjel, tocat
200 g file de peste alb
200 g aluat de placinta, gata preparat
1 ou mare, batut
1 lingura ulei
600 ml lapte integral
1 frunza de dafin
25 g unt
2 linguri faina
200 g porumb din conserva

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200°C. Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi punem prazul si cartofii. Calim10 min, punem baconul si mai prajm 5 min.
Scoatem si dam deoparte amestecul.
Punem macroul afumat in tigaie, adaugam laptele si frunzele de dafin, lasam sa dea in clocot si fierbem la foc mic 3-4 min. Scurgem laptele intr-un vas, desfacem fileurile si le punem deoparte.

Topim untul, adaugam faina si amestecam bine timp de 1 min. Treptat incorporam laptele si tinem pe foc 2-3 min. Luam de pe foc, adaugam patrunjelul si boabele de porumb.

Punem macroul intr-un vas termorezistent, adaugam pestele alb, amestecul de praz si sosul. Intinde foaia de aluat peste vas si fa cateva gauri in mijloc. Ungem cu ou si coacem 20-30 min.

Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro