Ingrediente
PENTRU ALUAT
600 g faina
20 g drojdie
3 linguri cu zahar
3 linguri ulei(sau unt)
1 cana cu lapte
1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA
4 felii dovleac
2 linguri scortisoara
1 cana zahar tos
6 linguri ulei
Mod de preparare
MOD DE PREPARARE:
Facem un aluat de paine elastic, omogen, neted din ingredientele date;il lasam la crescut 20 minute apoi il impartim in 3-4 sfere, le modelam rotund, apoi intindem foi subtiri, pe care le vom umple cu umplutura de dovleac.
Umplutura:dovleacul ras il calim intr-o cratita cu zaharul si uleiul;punem scortisoara si lasam sa se raceasca putin;impartim cantitatea la cate sfere de aluat avem si formam foile.
Foile umplute cu dovleac le ungem cu ou batut cu putin ulei sau o lingura cu zahar si ungem foile.In timp ce se lasa sa creasca dam drumul la cuptor .Le coacem la foc potrivit, in tava de aragaz unsa bine cu ulei.
La sfarsit mai ungem odata pentru fragezire si culoare,lasam 5 minute si placinta noastra e gata.
SFAT:e de preferat sa fie taiata dupa ce s-a lasat la racit,sa-si tina bine forma!
SFAT:foile se aseaza in tava de aragaz una langa alta sau in cerc, ca un sarpe!
Este frageda, aromata, spectaculoasa!