Ingrediente
1 lingură de ulei
1 ceapă roşie, tocată mărunt
1 căţel de usturoi, răzuit
un ardei kapia sau ardei roşu gras, tăiat felii subţiri
1 conservă de roşii cuburi
1 linguriţă de chimen
1/2 linguriţă de paprika afumată
piper
sare
4 ouă
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Într-o tigaie se pun uleiul şi chimenul la prăjit un minut, după care se adaugă ceapa până se înmoaie puţin.
Se adaugă usturoiul răzuit, paprika afumată şi ardeiul, amestecându-se puţin până când se înmoaie toate.
Apoi se pune conserva de roşii, sare, piper şi se lasă tigaia acoperită pe foc, timp de 15 minute.
Se face câte un loc pentru fiecare ou, după care se acoperă din nou tigaia şi se lasă încă 5 minute până când albuşul este făcut integral şi obţii consistenţa dorită pentru gălbenuş.
Se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat şi se serveşte caldă.