Şniţele de ţelină asezonate cu sos de iaurt
Ingrediente
2 ţeline potrivite ca şi mărime
3 ouă
250 de fulgi de ovăr
2 linguri de făină
sare, piper
pătrunjel şi mărar verde
250 grame de iaurt de oaie sau bivoliţă
3 caţei de usturoi
ulei de prăjit
Mod de preparare
După ce se curăţă şi se spală bine, ţelina se taie în felii de circa 5 mm grosime, se opăreşte în apă, se sărează şi piperează. După ce s-au înmuiat, feliile de ţelină se trec prin făină, prin ouă şi fulgii de ovăz şi se prăjesc în ulei.
În paralel, iaurtul se amestecă bine cu usturoiul zdrobit, peste care se pun mărarul, sarea şi piperul.
Foarte bine venita reteta.Daca nu ai la indemana fulgii de ovaz,ii poti inlocui cu pesmet amestecat cu cascaval ras fin.