Ingrediente
1 kilogram de ciuperci (orice tip)
3 linguri cu ulei
5 căţei de usturoi
150g smântână
sare
Mod de preparare
Spală ciupercile, rupe-le codiţele şi taie-le în felii potrivite. Dacă sunt mici pot fi lăsate întregi. Presară-le cu sare după gust.
Încinge puţin ulei într-o tigaie mare de teflon şi pune ciupercile. Poţi pune cât mai multe pentru că volumul scade pe măsură ce se sotează.
Acoperă tigaia cu un capac şi lasă la foc potrivit, amestecând din când în când.
Ia tigaia de pe foc când ciupercile sunt rumenite.
Pentru a prepara sosul, pisează bine usturoiul cu puţină sare grunjoasă, până se formează o pastă.
Adaugă apoi o linguriţă cu ulei de floarea soarelui şi freacă usturoiul până ce uleiul este încorporat.
Adaugă smântâna şi amestecă bine.
Aşază ciuperci pe farfurie, iar lângă pune câte o lingură de sos de usturoi.
Poftă bună!