Friptura "Martini"
Este un deliciu, potrivita doar pentru evenimentele festive! Merge excelent ca aperitiv, trasa in betigase garnisite cu masline umplute.
Este un deliciu, potrivita doar pentru evenimentele festive! Merge excelent ca aperitiv, trasa in betigase garnisite cu masline umplute.
Ingrediente si cantitati:
3 linguri cu ghimbir macinat
2 linguri cu ulei vegetal
1/4 ceasca cu vermut sec
2 catei de usturoi, zdrobiti
1/2 lingurita cu busuioc uscat
1/2 lingurita cu maghiran uscat
1/4 lingurita cu sare
3 bucati mari de carne de porc
6 masline umplute cu ardei
Mod de preparare:
1. Combina toate ingredientele intr-un vas, cu exceptia carnii si a maslinelor.
2. Cresteaza bucatile de carne si pune-le la marinat in sosul rezultat , timp de 2 ore, la temperatura camerei. Dupa ce s-a scurs timpul, indeparteaza bucatile de carne din sos si pune-le deoparte.
3. Caleste apoi bucatile de carne, pe fiecare parte, timp de 6 minute, la foc mediu, stropindu-le cu sos. Cand sunt gata, trage-le in betigase, garnisite la capete cu masline umplute.