Pateuri hamburgheze
Delicioase si foarte fragede. Usor de facut si cu reusita garantata.
Delicioase si foarte fragede. Usor de facut si cu reusita garantata.Ingrediente: 900 grame aluat de foetaj, 500 grame carne de vita tocata, doua linguri de ulei, doua linguri cu pasta de rosii, doua linguri smantana, un ou intreg si un galbenus, doua linguri cu lapte, doi catei de usturoi, o ceapa, o legatura de patrunjel verde, sare, piper.
Preparare:
- Toaca carnea si taie marunt toate celelalte ingrediente.
- Lasa aluatul sa se dezghete (daca este congelat).
- Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste carnea impreuna cu ceapa si usturoiul. Adauga pasta de rosii si condimentele, apoi da deoparte si lasa sa se raceasca.
- Adauga oul intreg, smantana si patrunjelul verde tocat.
- Incinge cuptorul.
- Taie aluatul in patrate si pune pe fiecare bucatica cate o lingura cu umplutura. Unge marginile cu galbenusul amestecat cu lapte, pliaza si apasa cu degetele ca sa se lipeasca.
- Asaza pateurile pe o tava unsa. Da-le si pe ele, pe deasupra, cu galbenus si lapte, si coace-le circa 25 de minute.