Cum pregăteşti cea mai bună cafea la ibric
Cafea / 06.05.2016

Ingrediente

cafea măcinată
apa
zahăr
arome(opţional)

Mod de preparare

Ca să obţii cafeaua perfectă pentru dimineţi somnoroase, foloseşte un ibric, o cafea măcinată de calitate şi puţin zahăr, de preferat brut.

Proporţiile sunt foarte importante, aşa că pentru o ceaşcă obişnuită ar trebui să folosim aproximativ 170-180 ml apă şi 2 linguriţe de cafea.

Pentru ibric, cafeaua trebuie să fie măcinată fin şi de preferat chiar înainte de a o pune la fiert.

Pune cafeaua în ibric înainte ca apa să dea în clocot, astfel îşi va păstra mai bine aroma. Focul trebuie să fie mic.

Zahărul se utilizează în funcţie de preferinţe, însă pentru un gust mai intens el poate fi adăugat în timpul fierberii, nu după ce ai oprit focul. Poţi înlocui zahărul cu miere, după ce o torni în ceşti.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro