Cele mai gustoase prăjituri de post pe care merită să le încerci

Brioșe cu ciocolată neagră și fistic
Ai nevoie de:
  • 2 linguri cu ou fals din semințe de in (2 linguri cu semințe de in măcinate si amestecate cu 4 linguri de apă)
  • 220 grame de făină albă pentru prăjituri
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri cu pudră de cacao
  • 110 grame de ciocolată neagră cu peste 75% cacao 
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 60 mililitri de espresso
  • 5 linguri cu apă fiartă
  • 200 grame de zahăr
  • 80 mililitri de ulei de măsline
  • 30 de grame de fistic.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.
Formele pentru brioșe se ung cu puțin ulei sau se folosesc hârtiile pentru brioșe.
Într-un bol se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu.
Ciocolata neagră se mărunțește și se amestecă cu pudra de cacao și sarea. Peste ele se toarnă 60 de mililitri de espresso fierbinte și cele 5 linguri cu apă fiartă. Se amestecă până câns se topește ciocolata și se omogenizează toate. Se adaugă apoi oul fals obținut din semințe de in plus apă și uleiul de măsline. Se amestecă cu ajutorul unui mixer până când obții o textură cremoasă. 
Se adaugă apoi făina cu bicarbonatul de sodiu peste ingredientele lichide și se amenstecă cu grijă cu o spatulă sau lingură de lemn. 
Umple pe jumătate fiecare formă pentu brioșe cu acest amestec, nivelează cu o spatulă, presară fistic mărunțit și introdu tava la cuptor timp de 11-12 minute. 
 
Foto și rețetă: https://www.lazycatkitchen.com
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro