Cum să faci o tartă delicioasă pentru Revelion. 5 rețete fără coacere
Tartă fără coacere cu caramel și ciocolată
Combinația dintre caramel sărat și ciocolată va încânta pe oricine. Încearcă această tartă delicioasă!
Pentru bază
2 căni cu biscuți de ciocolată fărâmițați
6 linguri cu unt nesărat, topit
1/2 linguriță cu sare
Pentru cremă
230 mililitri de smântână lichidă grasă
4 linguri cu unt nesărat
10 linguri de zahăr
2 linguri cu sirop de porumb sau miere de albine
1/2 linguriță cu scorțișoară
1/2 linguriță cu sare
59 de mililitri de ciocolată neagră topită
Biscuiții se mixează în robotul de bucătărie împreună cu untul și sarea. Se presează amestecul în forma pentru tartă și se lasă la frigider o oră.
Smântâna și untul se pun pe foc mic până se omogeniează, fără să fiarbă.
Într-o cratiță se pun la topit, la foc mic, mierea și zahărul împreună cu 60 de mililitri de apă, fără să amesteci timp de 6-8 minute, până când caramelul capătă o culoare închisă. Se ia caramelul de pe foc și se toarnă cu grijă smântâna lichidă, având grijă să nu te stropești.
Se pune din nou cratița pe foc mediu-mare timp de 3-4 minute. Se adaugă scorțișoara și sarea, după care se toarnă caramelul în forma pentru tartă. Se lasă la frigider peste noapte, apoi se ornează cu ciocolată neagră topită și sare de mare.
Înainte de servire, tarta se lasă la temperatura camerei timp de 10 minute.