Cum să faci tort de ciocolată fără făină. O reţetă genială
Un tort de cicolată fără făină, cu straturi de cremă din unt de arahide şi o glazură delicioasă va fi pe gustul oricui.
Nu este un tort dietetic, astfel că el trebuie consumat în cantităţi mici şi ocazional. Pentru a face acest tort nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici nu este foarte dificil de preparat.
Dacă eşti un fan al combinaţiei dintre ciocolată şi unt de arahide, atunci acest tort de ciocolată fără făină va fi exact pe gustul tău.
Cum să faci tort de ciocolată fără făină
Ingrediente pentru blatul de ciocolată
227 de grame de unt nesărat
188 de grame de ciocolată neagră mărunţită
6 ouă
200 grame de zahăr
extract de vanilie
95 de grame de cacao pudră
1 linguriţă cu sare
Cum să faci tort de ciocolată fără făină
Ingrediente pentru blatul de ciocolată
227 de grame de unt nesărat
188 de grame de ciocolată neagră mărunţită
6 ouă
200 grame de zahăr
extract de vanilie
95 de grame de cacao pudră
1 linguriţă cu sare
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi foloseşte trei tăvi pentru tort (cu diametrul de 20 de centimetri) pe care să le ungi cu puţin ulei.
Untul se topeşte împreună cu ciocolata la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Ouăle se bat cu zahărul timp de 5 minute, pe o viteză mare până când devin de un galben deschis şi îşi dublează volumul. Se adaugă apoi extractul de vanilie, cacaua, sare şi se amestecă din nou.
Se împarte acest amestec în trei şi se toarnă în tăvile pregătite. Se lasă la cuptor 20-25 de minute.
Ingrediente pentru crema din unt de arahide
250 de grame de unt de arahide natural
227 de grame de unt nesărat
1/4 linguriţă cu sare
2 linguriţe cu extract de vanilie
500 de grame de zahăr pudră
4-5 linguri cu smântână lichidă pentru frişcă
Untul de arahide se mixează bine cu untul, după care se adaugă sarea şi extractul de vanilie. Adaugă apoi progresiv zahărul pudră şi la final smântâna lichidă. Dacă ţi se pare prea subţire crema, mai poţi să adaugi zahăr pudră. Se bat toate ingredientele până când obţii un amestec cremos.
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
Se topesc la microunde sau pe abur 200 de grame de ciocolată neagră mărunţită cu 113 grame de unt.
Se întinde crema între blaturile de ciocolată, iar la final se toarnă glazura de ciocolată şi se ornează cu bomboane de ciocolată umplute cu unt de arahide.
Foto şi reţetă: www.yammiesglutenfreedom.com