Cum să-ți faci granita de pepene. Cea mai simplă rețetă de vară!
Casă şi familie · Acasa / 12.07.2017

Când este foarte cald afară, sigur îți dorești să mănânci înghețată întreaga zi și să bei sucuri reci ca gheața.

Dar este mult mai simplu să combini aceste două mici plăceri într-una singură: îți poți face o granita delicioasă!

Granita este un desert originar din Sicilia, Italia, foarte simplu de realizat, pe bază de gheață din suc de fructe. Iar cum pepenele este cel mai zemos și mai răcoros fruct de vară, este evident că devine "ținta" ideală pentru o granita delicioasă.

Nu doar că este foarte răcoritoare și are un gust excelent și aromat, dar granita este o variantă mult mai sănătoasă și mai dietetică decât înghețetale pline de aditivi din comerț. Iată cum să-ți faci granita de pepene roșu:

Ai nevoie de:

- 4 căni cu bucăți de pepene roșu fără semințe (aproximativ 600 grame)
- zeama de la un lime
- 50 de grame de zahăr 

Cum să prepari granita de pepene:


Pasul 1: Pune pepenele, sucul de lime și zahărul într-un blender și mixează până obții un amestec fin.

Pasul 2: Toarnă amestecul într-o tavă joasă pentru copt, astfel încât lichidul să formeze un strat subțire pe fund. Pune tava în congelator și las-o timp de o oră.

Pasul 3: Scoate tava din congelator și cu ajutorul unei furculițe sparge gheața formată, apoi pune-o iar în congelator pentru încă o oră. Repetă această procedură încă de două ori. Granita ar trebui să stea în total patru ore în congelator.

Pasul 4: Pune granita în pahare sau boluri cu o cupă pentru gheață și decorează fiecare vas cu o felie de lime.

O altă variantă pe care o poți încerca este de a turna granita într-o formă pentru cuburi de gheața, pe care să le pui apoi în blender și să mixezi până obții o gheață cu cristale fine. În acest caz ai nevoie de un blender puternic sau unul cu funcție pentru mărunțit gheața.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro