Peste cu legume in unt
Esti in cautarea unei noi retete cu peste? Incearc-o pe urmatoarea. Pofta buna!
Ingrediente
file de peste cod: 4 bucati legume morcov, telina, radacina, patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa; patrunjel; unt; condimente
Mod de preparare
Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute). Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie o jumatate de lamaie rasa ded coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.