Partea "nevăzută" a condimentelor

Şofranul
Folosit pentru aromă, dar şi pentru culoarea galben-portocalie pe care o oferă mâncărurilor, şofranul a fost întotdeauna un condiment preţios. Acesta se obţine din staminele plantei cu acelaşi nume, iar preţul său ridicat se datorează dificultăţii cu care este realizat: pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate cel puţin 100.000 de stamine. Efectele sale sunt carminative, antiseptice şi de stimulare digestiva. Curcumină, o substanţă conţinută de şofran, are efecte benefice în tratarea infecţiilor cu stafilococului auriu.
  • florin, marţi, 14.12.2010 14:39
    LEGUME

    Legumele sunt din ce in ce mai scumpe, am putea totusi sa le cultivam singuri, si am mai reduce din cheltuieli. Detalii pe: https://sites.google.com/site/culturalegumelor

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro