Regina Margherita a observat, într-un tur desfășurat la finele secolului al XIX-lea, că oamenii apreciau pâinea mare și rotundă cu ierburi și condimente. După ce a gustat prima felie de pizza, a continuat să consume acest preparat, în ciuda criticilor, care îi reproșau că se înfruptă din mâncărurile celor de jos. Regina a făcut o pasiune atât de mare pentru acest sortiment culinar, încât l-a chemat la curtea regală pe Rafaelle Esposito, un bucătar-șef dintr-o pizzerie, ca să îi prepare câteva variante de pizza. Impresionat de cerința reginei, bucătarul a făcut o reţetă doar pentru ea, cu roşii, mozarella şi busuioc proaspăt, care reprezentau culorile drapelului italian. Aceasta a devenit preferata reginei, iar de atunci acest preparat culinar poartă numele “Pizza Margherita”.


Alice Waters a devenit unul dintre promotorii alimentației sănătoase după ce s-a raliat mișcării ”slow food” din Statele Unite ale Americii, apărută ca o ofensivă directă la explozia fast food-ului. Alice Waters promovează în restaurantul ei Chez Panisse din San Francisco mâncare gătită încet, dar sănătos, bazată pe ingrediente locale, naturale. Fiind o mare susținătoare a alimentelor bio, aceasta a pus și bazele unei fundații pentru a promova mâncarea sănătoasă în rândul elevilor.


”Gastronomia americană”, scrisă de Amelia Simons și publicată în 1796, a fost prima carte de bucate din istorie scrisă de un american. Până atunci, cărțile de bucate tipărite și folosite peste Ocean erau britanice. Lucrarea Ameliei Simons a fost foarte apreciată și a fost tipărită și piratată timp de 30 de ani după prima apariție. În prezent, mai sunt doar patru copii ale primei ediții ale lucrării.

Ruth Wakefield, proprietara renumitului Toll House Inn, din Whitman, Massachusetts, a inventat biscuiții cu ciocolată. În timp ce unii spun că rețeta a fost creată din greșeală, în urmă cu 86 de ani, când a rămas fără ciocolata de casă pe care o folosea la fursecuri, aceasta a declarat că a recurs deliberat la această metodă pentru a aduce pe piață un nou produs. Folosind bucățele sfărâmate de ciocolată semi-dulce de la Nestle în aluat, ea a creat un produs extrem de îndrăgit și astăzi: fursecurile cu bucăți de ciocolată. Dulciurile au fost extrem de apreciate încă de la început, iar Nestle i-a cumpărat rețeta, în schimbul aprovizionării cu ciocolată pe viață.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro