Batoane cu ciocolată
Desert / 21.09.2010

Mod de preparare

O gustare preferată de toţi membri familiei.

Ingrediente

1 cană unt la temperatura camerei
1/2 cană zahăr brun
2 - 1/2 căni făină albă
2/3 cană caise uscate
4 ouă
1-1/2 căni zahăr brun
1/4 cană cacao pudră
1 linguriţă extrect de vanilie
1 linguriţă sare
2 căni nuci mărunţite
250 g ciocolată neagră
3 linguri unt
1 lingură miere de albine
1 lingură rom
jumătăţi de nucă

 

Mod de preparare

1. încălzeşte cuptorul în prealabil şi pregăteşte tava
2. untul se mixează cu 1/2 cană de zahăr brun şi cu făina adăugată treptat
3. se presează compoziţia în tavă şi se introduce în cuptorul încins 10 minute, după care se scoate şi se presară caisele uscate
4. într-un bol se bat ouăle, după care se adaugă 1-1/2 cană zahăr brun, cacaua pudră, extractul de vanilie, sarea şi nucile mărunţite, amestecând 3 minute
5. aşază compoziţia cu ciocolată peste caisele uscate şi lasă la cuptor 30 de minute, apoi la rece
6. pentru glazură ai nevoie de bucăţile de ciocolată neagră şi 3 linguri de unt, topite împreună la foc mic. Se adaugă romul şi mierea de albine, după care se toarnă peste compoziţia din tavă şi se lasă la rece 1-2 ore înainte de a tăia în bucăţi
7. poţi să ornezi cu jumătăţi de nucă
8. se păstrează în frigider într-un recipient ermetic sau la temperatura camerei aproximativ 3 zile.

Credit foto: bhg.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro