Mod de preparare
Gustoase şi perfecte pentru o gustare dulce.
Ingrediente
1 cana unt la temperatura camerei
2 căni zahăr brun
3 linguriţe praf de copt
1 ou
1 linguriţă extract de migdale
2 căni făină
2 căni fulgi de ovăz
1/2 cană migdale crude mărunţite
1 cana merişoare uscate
Mod de preparare
1. încălzeşte cuptorul în prealabil
2. aşază o foaie de copt pe fundul tăvii
3. untul se mixează întru-un bol, adaugând zahărul şi praful de copt. Se mixează bine ingredientele, după care se adaugă oul şi extractul de migdale
4. se încorporează treptat făina, fulgii de ovăz şi migdalele mărunţite, amestecând cu o lingură de lemn
5. pune deoparte 1/2 cană din compoziţia rezultată, iar restul se aranjează în tavă, presând cu mâna
6. presară deasupra merişoarele şi firimituri din compoziţia pusă deoparte
7. se introduce în cuptorul încins pentru 35 de minute, după care se lasă la rece
8. prinde marginile foliei de copt, scoate prajiturica şi taie batoanele
9. poţi să păstrezi batoanele în frigider într-un recipient ermetic.
Credit foto: www.bhg.com