Biscuiti cu fistic si caise
Desert / 16.05.2008

Mod de preparare

Iata un tip de desert englezesc, ce poate fi servit si ca aperitiv sau gustare, care se poate prepara in mai putin de o ora, ideal mai ales daca ai invitati vegetarieni... sau copii!

Ingrediente:


  • 225 grame faina cu praf de copt, cernuta
  • 115 grame ovaz
  • 55 grame zahar pudra
  • 50 grame unt, bucatele
  • 150 grame caise uscate, taiate
  • 35 grame fistic, taiat
  • 250 ml lapte
  • crema

Mod de preparare:


1. Incalzeste cuptorul si unge tava cu putin ulei si faina.

2. Amesteca faina cu praf de copt, ovazul, zaharul si putina sare. Adauga untul si amesteca pana obtii o coca precum cea de pesmet. Ruleaza caisele si fisticul. Fa o mica gaura in mijlocul amestecului si toarna laptele. Foloseste un cutit pentru a amesteca repede coca obtinuta pana ce devine un amestec moale si lipicios. Nu amesteca mai mult decat trebuie.

3. Intoarce coca pe o suprafata data cu faina si framant-o putin. Apasa sau ruleaza pana ce obtii un cerc cu diametrul de 16 cm. Taie coca in bucati rotunde cu o forma. Aseaza-le pe tava pregatita. Tine-le la cuptor 25 de minute, pana cand suna a gol la lovire. Lasa-le sa se raceasca.

4. Se servesc relativ caldute sau reci, cu crema.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro