Ingrediente
2 ouă
1/2 cană cu lapte bătut
1/2 cană cu ulei vegetal
1/4 cană cu cafea tare, la temperatura camerei
1 vanilie Bourbon
1 cană cu faină albă
3/4 cană cu făină integrală de grâu
1/4 cană cu pudră de cacao
1/2 cană cu zahăr brun
1/2 linguriţă cu praf de copt
1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 cană cu nuci coapte (opţional)
1 cană cu fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Formele pentru brioşe se ung cu puţin unt sau ulei, în cazul în care nu foloseşti hârtia pentru brioşe.
Într-un bol se amestecă ouăle cu uleiul, cafeaua, laptele bătut şi vanilia.
Într-un bol separat se amestecă toate ingredientele uscate, după care se încorporează amestecul lichid.
Se amestecă cu o spatulă până când se omogenizează bine, după care se umplu formele pentru brioşe.
Se lasă la cuptor 18-23 de minute, făcând testul cu scobitoarea.